Biyografi Ara

Kahtalı Mıçı Kimdir? Biyografisi

 

Kahtalı Mıçı
Kahtalı Mıçı (Mustafa Aslan), 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğdu. Halk Müziğinde Türkiye çapında ün salmış bir sanatçıdır. Mıçı, Mustafa’nın kısaltılmışıdır. Güneydoğulu bir çok çocuk gibi tarlaya, pamuğa gitti. Çalışmaktan zaman bulamadığı için ilkokulu 9 yılda bitirdi. Çocuk yaşta sesi farkedilmiş ve dost meclislerinin vazgeçilmez ismi olmuştu.

Kahtalı Mıçı, Okulu bitirdikten sonra bir kamu kuruluşunda memuriyete başladı. 17 Yaşından itibaren Kahta'da yerel sanatçılık yaptı. Düğün ve konserlerde Kürtçe şarkı söylediği için iki defa sürgün edildi ve bir yıl hapis yattı.

İlk kasetlerini Aziz Çelik, Ozan Hasan Durmaz ile birlikte toprak bir evde doldurmuşlardır. Adıyaman ve Gaziantep’te sahne aldıktan sonra geçim sıkıntısı nedeniyle İstanbul’un yolunu tuttu. Yıllarca Nuri Sesigüzel, Ahmet sezgin, Sami Kasap, Mahsuni Şerif gibi sanatçıların eserlerini seslendirmiştir. 30’a yakın kasedi , onlarca şiiri, bir o kadar da bestesi bulunan sanatçının , "Gurbet kuşu", "Karagözlüm" ve "Sakine" en çok tutulan kasetleri olmuştur.

Evli ve 4 çocuk babasıdır olan Kahtalı Mıçı, İstanbul'da ikametgah ediyor. Sık sık TV programlarına çıkan sanatçı Halk Müziğinde Türkiye çapında ün yapmıştır.
Kahtalı Mıçı Kimdir? Biyografisi Kahtalı Mıçı Kimdir? Biyografisi Biyografistan Kahtalı Mıçı (Mustafa Aslan) , 1953 yılında Adıyaman'ın Kahta ilçesinde doğdu. Halk Müziğinde Türkiye çapında ün salmış bir sanatçıdır... 4.5 5

Hiç yorum yok: