Biyografi Ara

Korhan Yurtsever Kimdir? Biyografi

 

Korhan Yurtsever
Korhan Yurtsever, 10 Temmuz 1947 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1965 yılında amcasına ait olan film stüdyosunda sinema ile tanışan Korhan Yurtsever burada montaj ve senkron alanında eğitimler aldı.

Türkiye Motokros Şampiyonasında 3.'lüğü de olan Korhan Yurtsever, ilk olarak Birsel Film Şirketinde yönetmen yardımcısı olarak göreve başladı.

İlk yönetmenlik kariyerine ise 1978 yılında Fırat'ın Cinleri isimli filmi ile başladı. Film İtalya'da San Remo Film Festivali kapsamında Jüri Özel Ödülü'nü kazanan Yurtsever, Türkiye'de Antalya Film Festivali'nde 3 Altın Portakal, Bulgaristan'da ise Varna Film Festivali’nde En İyi Yabancı Film Ödülüleri'ne layık görüldü.

Almanya tarafından destek gören Yurtsever, 1980 yılında Almanya'ya yerleşti. Ancak burada uzun süre kalamadı ve 1986 yılında ülkesine geri dönerek kariyerine burada devam etti.

Korhan Yurtsever son olarak 2015 yılında Koyverdin Gittin Beni adlı tv filminde yönetmenlik yaptı.

Filmografisi

2015 Koyverdin Gittin Beni - Yönetmen
2007 Gençlik Başımda Duman - Yönetmen / Senarist
1987 Zincir - Yönetmen
1985 Yavru Kuş - Senarist / Yapımcı
1979 Kara Kafa - Yönetmen / Senarist / Yapımcı
1977 Fırat'ın Cinleri - Yönetmen / Senarist / Yapımcı
Korhan Yurtsever Kimdir? Biyografi Korhan Yurtsever Kimdir? Biyografi Biyografistan Korhan Yurtsever Hayatı, Korhan Yurtsever Biyografi, Korhan Yurtsever Nereli ve Kaç Yaşında, Korhan Yurtsever Hakkında Bilgi Korhan Yurtsever , 10 Temmuz 1947 tarihinde İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. 1965 yılında amcasın... 4.5 5

Hiç yorum yok: