Biyografi Ara

Nur Yoldaş Kimdir? Biyografisi

 

Nur Yoldaş
Nur Yoldaş, 1956 yılında Karabük'ün Eflani ilçesinde doğdu. İlk 45'liğini 1974 yılında Polydor Şirketinden Nur Belda adıyla çıkardı:Aşk Bir Fantazi&Bile Bile.1976'da müzisyen Ergüder Yoldaş ile evlendi ve bu ilk evliliğinden 1977'de oğlu Devrim Yoldaş doğdu. Nur Yoldaş, müzik kariyerine Altın Mikrofon Yarışması ile başlamıştır.

Ergüder Yoldaş bestesi olan "Sultan-ı Yegáh" 45'liği ile 1981 yılında Türk popunda çığır açmıştır. Aralık 1981'de Öncü Plak tarafından yayınlanan farklı makamlarda bestelenmiş ve çok sesli Batı Müziği ile Türk Müziği'nin sentezini yapan on şarkının yer aldığı "Sultan-ı Yegáh" Albümü 1982 yılına damgasını vurarak büyük başarı elde etmiştir.

Sultan-ı Yegah başta olmak üzere, Mihrimah,Saki,Nagehan Bustan Faslı,Nedir Yarabbi Derdim ve Sadabad gibi eserler bu albümden çıkan bellibaşlı hit eserler olmuştur.10 Nisan 1982'den itibaren sanatçı bu şaheser albümü tanıtım amacıyla bir turne çalışması yapmıştır.

Nur-Ergüder Yoldaş çiftinin kurdukları Workshop Plakçılıktan 1983'te yayınlanan "Elde Var Hüzün" adlı aynı çizgideki albümün beklenen ticari başarıyı getirmemesinin ardından, Ergüder Yoldaş'tan boşanarak müziğe uzun yıllar ara vermiş ve bu aranın ardından 1992'de Dönüş (Sakine) adlı albümünü çıkarmışsa da, eski parlak günleri bir daha yaşamak mümkün olmamıştır.Bir döneme damgasını vurmuş ve Yoldaş çiftinin adeta markası haline gelmiş olan efsane albüm "Sultan-ı Yegáh"ın 1998'de Beyoğlu Metropol tarafından CD formatında tekrar yayınlanması, sanatçıyı genç kuşaklara tanıtan önemli bir proje olmuştur.
Nur Yoldaş Kimdir? Biyografisi Nur Yoldaş Kimdir? Biyografisi Biyografistan Nur Yoldaş , 1956 yılında Karabük'ün Eflani ilçesinde doğdu. İlk 45'liğini 1974 yılında Polydor Şirketinden Nur Belda adıyla çıkar... 4.5 5

Hiç yorum yok: