Biyografi Ara

Oya Küçümen Kimdir? Biyografi

 

Oya Küçümen, 24 Ağustos 1966 yılında İstabul'da doğdu. Ünlü tiyatrocu, yönetmen ve yazar Zihni Küçümen'in kızı olan Oya Küçümen, Mimar Sinan Üniversitesi Fransızca-İngilizce bölümü mezunudur. Çocuk tiyatroları ve müzikallerde görev yaptı. Birçok film ve dizide seslendirme sanatçısı olarak çalıştı.

1987 yılında Bora Ebelioğlu ile birlikte Grup Denk'i kurdular. 1992 yılında sonra ise Oya Bora olarak değiştirdiler. 1987 yılında Eurovision Şarkı Yarışması'nın Türkiye seçmelerine Melih Kibar'ın Paydos adlı şarkısıyla katılarak 2. oldular. Aynı yıl Kuşadası Altın Güvercin Şarkı Yarışması'nda Tasvir-i Şikayet adlı şarkıyla 5. olarak Çiğdem Talu Özel Ödülü'nü aldılar. Eurovison Şarkı Yarışmasına 4 yıl üst üste katılmalarına rağmen Avrupa'da Türkiye'yi temsil etmek hakkını kazanamadılar.
Oya Bora - Grup Denk

İlk albümü Grup Denk etiketi ile ''Seninle Beraberim'' 1987 yılında piyasaya çıktı. Sonrasında 1990 yılında Tiryaki adlı albümü yaptılar. 1992 yılında ise grubun ismi Oya - Bora olduktan sonra Seni Bana Yazmışlar albümünü çıkardılar. 2 tanesi Grup Denk, 3 tanesi Oya - Bora adıyla olmak üzere 5 albüme imza attılar.

Goran Bregoviç'in Çingeneler Zamanı film müziğine Türkçe söz yazarak seslendirdikleri "Sevmek Zamanı" adlı şarkıları popüler olmuştur.

Oya Küçümen, 1993-1997 yılları arasında yayınlanan Süper Baba dizisinin ''Bana Bir Masal Anlat Baba'' adlı efsane müziğini seslendiren isim olmuştur.

Oya Küçümen, uzun yıllardır birlikte olduğu ve Bora Ebelioğlu ile 2004 yılında evlendi.

2007 nisan ayında yeniden eşiyle birlikte konserler vermeye başladı.

Oya Küçümen (Oya Bora) Albümleri

1997 Aşk, İhanet, vs... (Oya Bora)
1994 Saraylı (Oya Bora)
1992 Seni Bana Yazmışlar (Oya Bora)
1990 Tiryaki (Grup Denk)
1987 Seninle Beraberim (Grup Denk)
Oya Küçümen Kimdir? Biyografi Oya Küçümen Kimdir? Biyografi Biyografistan Oya Küçümen Hayatı, Oya Küçümen Biyografi, Oya Küçümen Nereli ve Kaç Yaşında, Oya Küçümen Hakkında Bilgi Oya Küçümen , 24 Ağustos 1966 yılında İstabul'da doğdu. Ünlü tiyatrocu, yönetmen ve yazar Zihni Küçümen'in kızı olan Oya Küçümen, ... 4.5 5

Hiç yorum yok: