Özge Özberk Kimdir? Biyografisi

Özge Özberk
Özge Özberk, 13 Ağustos 1976 yılında İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nde bir süre okuduktan sonra 2000 ve 2002 yılları arasında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Şiir Tiyatrosu Kulübü'nde yönetmenlik yaptı. Bizim Ev, Sır Dosyası ve Bizimkiler gibi televizyon yapımlarında oyunculuk yaptı, Yıldız Tepe adlı filmde başrol oynadı. Genç yaşında girdiği Beşiktaş Kültür Merkezi ekibi ile Otogargara müzikali ve Sen Hiç Ateşböceği Gördün mü? gibi birçok oyunda rol aldı.

Daha sonra asıl yıldızının parladığı Cem Yılmaz'ın G.O.R.A filminde "Ceku", Babam ve Oğlumfilminde "Birgül", Çağan Irmak'ın 1980'leri anlattığı Çemberimde Gül Oya dizisinde "Genç Yurdanur", Kırık Kanatlar adlı dizide "Nazlı", yönetmenliğiniBiket İlhan ve senaristliğini Metin Belgin'in yaptığı Nâzım Hikmet'in hayatını anlatan Mavi Gözlü Dev adlı filminde Nazım'ın sevgilisi "Münevver" rollerini canlandırdı. Geniş Zamanlar dizisinde "Zehra" karakteriyle ekrana çıktı. Dizinin bitmesinin ardından Halide Edip Adıvar'ın aynı adlı romanı Sinekli Bakkal dizisinde "Rabia" karakterini canlandırdı ama dizi beşinci bölümünde kanal yönetimi yüzünden yayından kaldırıldı. Çağan Irmak'ın senaryosunu yazdığı ve Irmak Çığ'ın yönetmeni olduğu Yol Arkadaşım adlı dizide "Ayla" karakterini canlandırdı. 2011 sezonunun son aylarında başlayan Canım Babam adlı dizide Cansu karakterine can verdi. 

Özge Özberk, 2011 Ekim ayında Show Tv'de başlayan Pis Yedili dizisinde başrol oynadı. Kardeşi Özgür Özberk ile Özgür Yapımlar adında bir yapım şirketi kurdu. Yapımcılığını kendisinin üstlendiği ve Özgür Özberk'in yönettiği 28 Eylül'de vizyona giren N'apcaz Şimdi adlı filmde rol aldı.

2007 yılının Temmuz ayında maden işletmecisi Hayim Sadioğlu ile evlendi. 2010 yılında çiftin Leo adını verdikleri bebeği dünyaya geldi. 2012 yılında eşinden boşandı.

Filmografisi


2012 N'apcaz Şimdi - Nalan
2011 20Pis Yedili - Filiz
2011 Canım Babam - Cansu

2008 Kolay Gelsin - Özge
2008 A.R.O.G - Ceku
2008 Hakimiyet - Yaratık
2008 Yol Arkadaşım - Ayla
2007 Geniş Zamanlar - Zehra
2007 Mavi Gözlü Dev - Münevver
2007 Sinekli Bakkal - Rabia
2007 120 - Münire
2006 Bir Demet Tiyatro
2005 Babam ve Oğlum - Birgül
2005 Kırık Kanatlar - Nazlı
2004 Kadın İsterse - Garson Kız
2004 Dayı
2004 
Çemberimde Gül Oya - Genç Yurdanur
2003 G.O.R.A - Ceku
2000 Yıldız Tepe
1999 Sır Dosyası
1997 
Bir Demet Tiyatro 
1995 Bizim Ev - Nihal
1993 Şaban Askerde
1989 Bizimkiler - Zeynep
Previous
Next Post »