Biyografi Ara

Pınar Selek Kimdir? Biyografi

 

Pınar Selek
Pınar Selek, 8 Ekim 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Avukat Alp Selek'tir. Ortaöğretimi Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde tamamladıktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nü birincilikle bitirdi. Ardından aynı üniversitede sosyoloji üzerine yüksek lisans yaptı.

Fransa'da bulunan Sophiantipolis UDEL Üniversitesi'nde de ekonomi-politik dersleri gördü. Günümüzde Strasbourg Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında doktora çalışması sürdürmektedir.

Pınar Selek, transseksüeller, sokak çocukları ve s** işçileri gibi ayrımcılığa uğrayan gruplar hakkında yaptığı araştırma ve çalışmalarıyla tanındı. 1998 yılında PKK üzerine yürüttüğü araştırması nedeniyle terör suçu şüphesi altına alındı. Söz konusu dönemde PKK için propaganda yapmak iddiasıyla tutuklandı ve filistin askısı, elektroşok ve kafatasına elektrik verilmek suretiyle ağır işkence gördü. Berlin’deki Überleben İşkence Kurbanları için Tedavi Merkezi, 2010 yılında, gördüğü işkencenin etkilerini doğrulayan bir rapor hazırladı. İki buçuk yıl sonra salıverilmesinin ardından 2002 ve 2006 yıllarında beraat etti. Mısır Çarşısı'ndaki patlamanın bombadan kaynaklandığı yönünde kesin bilirkişi raporu bulunmamaktadır.

24 Kasım 2010 tarihinde davanın yeniden açılacağı açıklandı. Savcının ömür boyu ağırlaştırılmış müebbet istemiyle açtığı davanın 9 Şubat 2011 tarihli ilk celsesi de beraat kararıyla sonuçlandı; ancak Yargıtay kararı bozup 24 Ocak 2013 tarihinde ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen Mısır Çarşısı patlamasıyla ilgili olarak yargılanmaktadır. 24 Ocak 2013 tarihinde 12. Ağır Ceza Mahkemesi, sosyolog Pınar Selek'in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Pınar Selek 25 Ocak 2013 tarihinde Strasburg'da yaptığı basın toplantısıyla mücadelesine devam edeceğini açıkladı.

Pınar Selek Kitapları

2004 Barışamadık
2008 Sürüne Sürüne Erkek Olmak
2011 Maskeler Süvariler Gacılar
2011 Yolgeçen Hanı

Pınar Selek Çocuk Kitapları

2010 Yeşil Kız
2010 Su Damlası
Pınar Selek Kimdir? Biyografi Pınar Selek Kimdir? Biyografi Biyografistan Pınar Selek Hayatı, Pınar Selek Biyografi, Pınar Selek Kitapları ve hakkında bilgi Pınar Selek , 8 Ekim 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Babası Avukat Alp Selek'tir. Ortaöğretimi Notre Dame de Sion Fransız Lisesi&#... 4.5 5

Hiç yorum yok: