Rasim Öztekin Kimdir? Biyografisi

Rasim Öztekin
Rasim Öztekin, 14 Ocak 1959 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Galatasaray Lisesi'nin ardından İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olan sanatçı, sahne yaşamında ilk deneyimleriniİstanbul Akademik Sanatçılar Topluluğu, ve Kadıköy Halk Eğitim ve Nöbetçi Tiyatro’ da amatör çalışmalarla edindi. Ferhan Şensoy'un Orta oyuncuları topluluğunda profesyonel tiyatro sanatçılığına başladı.

Rasim Öztekin, 1992 - 1995 yılları arasında televizyonlarda şov programları yaptı. 1994 yılında Gani Müjde ve Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı “2071’ de Türkiye” adlı müzikali sahneye koyup oynadı. Tiyatronun yanı sıra, sinema ve dizi filmlerde de rol alan Öztekin, TRT'ye program metin yazarlığı ve bir dönem Akşam gazetesinde köşe yazarlığı yaptığı gibi, kendi web sayfasında çeşitli konularda yazılar yazmaktadır. Ayrıca ufuk özkan la birlikte sıkı bir galatasaray taraftarıdır.


Filmografisi

Doksanlar - 2013
Seksenler - 2012
Vay Arkadaş - 2010
Gelecekten Bir Gün - 2010
Kanal-İ-Zasyon - 2009
Geniş Aile - 2009 ( Kuddusi Kirişçi)
Güzel Günler - 2007
Suç Dosyası - 2007
Kabadayı - 2007 ( Sürmeli )
Kapılara Dikkat - 2006
Pertev Bey'in Üç Kızı - 2006
Balıketi - 2006
Acemi Cadı - 2006 (Duman Seslendirme)
Dolunay - 2005
Hırsız Polis - 2005
Aktör Eskisi - 2004
Şans Kapıyı Kırınca - 2004
Pardon - 2004 ( Muzaffer )
G.O.R.A - 2003 ( Bob Marley Faruk )
Ev Hali - 2002
Yeni Hayat - Şan 2001
Kızım Osman - 1998
Başka İstanbul Yok - 1996
Bay E - 1995
Boşgezen ve Kalfası - 1995
Türk Tutkusu - 1994
Tersine Dünya - 1993
Kurt Kanunu - 1991
Arabesk (film)- 1988
Köşedönücü (Osman) - 1994
72. Koğuş - 1987
Bir Günlük Aşk - 1986

Rasim Öztekin Ödülleri

1988, Altan Erbulak, En İyi Oyuncu
1995, İsmail Dümbüllü, Yılın En Başarılı Oyuncusu
2003, Afife Tiyatro Ödülleri, Komedi ve müzikal dalında En iyi yardımcı Erkek Oyuncu
2010, KALDER (KALİTE DERNEĞİ)En kaliteli sanatçı ödülü
2010, Ayaklı gazete "Yılın En İyi yardımcı erkek oyuncu" ödülü
2011, Yılın Nasrettin Hocası
Previous
Next Post »