Biyografi Ara

Refik Algan Kimdir? Biyografi

 

Refik Algan
Refik Algan, 1952 yılında Ankara'da doğdu. İlköğrenimini İstanbul ve Ankara'da tamamladı. Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi'ni bitirdi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra tıbbi danışman olarak çalıştı.

Yazıları 1978’den itibaren çeşitli dergilerde yayımlanan Refik Algan, İngilizce’den yaptığı çevirilerle tanındı.

Refik Algan, 1978-1980 arasında kısa metin ve yazılarını Yazı ve Oluşum dergilerinde yayımladı.

Refik Algan, 20 yıl ara verdikten sonra Geceyazısı ve Kitaplık dergilerinde 2003’te yayımlanmaya başlayan öyküleriyle edebiyata döndü. 2005 yılında yayımlanan ''Saat Kulesi, Kısa Metinler ve Hikâyeler'' adlı kitabı ile 2006 yılında Sait Faik Hikâye Armağanı'nı kazandı. Algan, bir edebiyatçının resim ve müzik alanlarında yetkin olması gerektiği düşüncesiyle resim yapıyor, ut çalıyor, tasavvufla ilgileniyor.

Refik Algan, 2006 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştur.

Refik Algan'ın kitapları yapı kredi yayınları tarafından basılmıştır.

Refik Algan Kitapları
2005 Saat Kulesi, Kısa Metinler ve Hikâyeler
2007 Umursamaz Uykucu, Kısa Metinler ve Hikâyeler
Refik Algan Kimdir? Biyografi Refik Algan Kimdir? Biyografi Biyografistan Refik Algan Hayatı, Refik Algan, Refik Algan Kitapları Refik Algan , 1952 yılında Ankara'da doğdu. İlköğrenimini İstanbul ve Ankara'da tamamladı. Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi... 4.5 5

Hiç yorum yok: