Biyografi Ara

Saba Tümer Kimdir? Biyografi

 

Saba Tümer Kimdir Biyografi
Saba Tümer, 5 Aralık 1970 yılında  İzmir'in Konak ilçesinde doğdu. Özel İzmir Fatih Lisesi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümü mezunudur. Üniversite yıllarında yeni kurulan Show TV kanalında asistanlık yapma teklifini annesi izin vermediği için reddetmek zorunda kaldı.

Üniversiteyi tamamladıktan sonra diksiyon dersleri almaya başlayan Saba Türmer, 6 ay kadar Sky TV'de çalıştı. O dönem annesi vefat edince, derslerine bir süre ara verdi. Gülgün Feyman'dan diksiyon dersleri almak için İstanbul'a geldi. Ancak, Gülgün Feyman kabul etmeyince, TRT Spikeri Günay Oğuz'dan diksiyon dersleri aldı.

Ege TV'de bir süre spikerlik yaptıktan sonra 1997 yılında NTV kanalında çalışmaya başlayarak 4,5 yıl boyunca günlük haberleri sundu ve bir süre de NTStyle adlı dergide yazarlık yaptı.

NTV'de çalıştığı dönemde Nilüfer'in tavsiyesi ile Reha Muhtar'dan sunuculuk teklifi alan Saba Tümer, Show TV'ye transfer olarak, dış haberler sorumlusu olarak görev yaptı. Ancak bir süre sonra SKYTURK kanalında geçiş yaparak, Ne Var Ne Yok adlı programı Serdar Akinan ile birlikte sunmaya başladı.

O dönem bir haber sitesi tarafından düzenlenen En İyi Bayan Haber Spikeri anketinde 1. seçildi.

2004 yılında Show TV'ye geri dönen Saba Tümer, 2004-2005 döneminde Saba Tümer ile Bu Gece adlı programı ve gece haberlerini sundu. Okan Bayülgen'in teklifi üzerine Haber Makinası adlı programda yer aldı ve aynı günlerde köşe yazarı Pakize Suda ile birlikte Star TV'de yayınlanan Lütfen Bu Konuya Girmeyelim adlı kadın programını sundu. Program yayından kalkınca Show TV'ye geri dönerek Haberiniz Var mı? programını sunan Saba Tümer, bir süre magazin ve dedikodu içerikli programlar sunmak istemediğini söyleyerek gelen teklifleri de geri çevirdi.

3 yıl aradan sonra Saba Tümer ile Bu Gece programı 31 Mart 2008 tarihinde HaberTürk kanalında yeniden yayınlanmaya başladı. Ancak aynı yol program CNN Türk kanalına transfer oldu ve 2013 yılına kadar yayınlanmaya devam etti.

2009 yılında düzenlenen 36. Altın Kelebek Ödülleri kapsamında En İyi Kadın Sunucu ödülü'ne layık görüldü.

2013 yılında tv8 kanalı Acun Ilıcalı tarafından satın alınması sonrasında Saba Tümer ile Bu Gece programı tv8'de yayınlanmaya başladı ve 2014 yılı Haziran ayına kadar devam etti.

Bir dönem, Yok Daha Neler adlı programı Ayşe Özyılmazel ve annesi Oya Germen ile birlikte sundu.

2012-2014 döneminde Saba Tümer ile Bugün programını sundu.

2015-2016 döneminde tv8'de Saba ile Oyuna Geldik programını yaptı.

Filmografisi

2020 Karakomik Filmler 2
2016 Yıldızlar da Kayar: Das Borak - Konuk oyuncu
2014 Polis Akademisi: Alaturka - Güzin
2014 Patron Mutlu Son İstiyor - Program Sunucusu
2014 Asayiş Berkkemal - Kendisi
2011 Kurtuluş Son Durak - Sunucu
Saba Tümer Kimdir? Biyografi Saba Tümer Kimdir? Biyografi Biyografistan Saba Tümer , 5 Aralık 1970 yılında  İzmir'in Konak ilçesinde doğdu. Özel İzmir Fatih Lisesi ve Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gaz... 4.5 5

Hiç yorum yok: