Biyografi Ara

Seda Telciler Kimdir? Biyografi

 

Seda Telciler Kimdir Biyografi
Seda Telciler, 1986 yılında İzmir'de doğdu. Küçük yaşta bale dersleri alan ve piyano çalmayı öğrenen Seda Telciler, ortaokul ve lise yıllarında konservatuar'da bale eğitimleri aldı. Galatasaray Üniversitesi Sosyoloji bölümünü tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesinde Ses Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı.

Üniversite döneminde ilk bestesini yapan Seda Telciler, Ses Mühendisliği alanında yüksek lisans yapma nedeni şarkılarını daha iyi kaydedebilmek için yapmış.

2008 yılında Yıldız Asyalı ve Burcu Canbaş ile birlikte MP3 adlı müzik gurubunu kurdular. İlk albümleri de Grup MP3 adı 2008 yılında çıkardılar.  Albümde ki çıkış parçaları Sevmek Zamanı oldu. Ancak grup kısa süre sonra dağıldı.

Sihirli Annem dizisinden oynadığı Gitarist Ece karakteri ile oyunculuğa adım atan Seda Telciler, 2012 yılında M.U.C.K adlı dizide Derin rolünü oynadı.

2015 yılında vizyona giren Kara Bela filminde Leylifer rolünü oynadı. Aynı yıl Kertenkele adlı diziye 36. bölümde Sena karakteri ile katıldı.

2015 Ocak ayında Bembeyaz adlı bir single yapan Seda Telciler, aynı yıl söz ve bestesi kendine ait olan Böyle Şey adlı 4 şarkıdan oluşan bir albüm yaptı.

Filmografisi

2016 Hayat Sevince Güzel - Sevgi Göçer
2015 Kertenkele - Sena
2015 Kara Bela - Leylifer
2014 Not Defteri - Ceyda
2012 M.U.C.K. - Derin
2011 Sihirli Annem - Gitarist Ece
Seda Telciler Kimdir? Biyografi Seda Telciler Kimdir? Biyografi Biyografistan Seda Telciler Hayatı, Seda Telciler Biyografi, Seda Telciler Nereli ve Kaç Yaşında, Seda Telciler Hakkında Bilgi Seda Telciler , 1986 yılında İzmir'de doğdu. Küçük yaşta bale dersleri alan ve piyano çalmayı öğrenen Seda Telciler, ortaokul ve lise ... 4.5 5

Hiç yorum yok: