Selda Özbek Kimdir? Biyografisi

Selda Özbek
Selda Özbek Orpak, 15 Nisan 1972 yılında İzmir'de doğdu. Selda Özbek,İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmir'de okuyan sanatçı daha sonra üniversite sınavında Akdeniz Üniversitesi Makine Ressamlığını kazandı.

Selda Özbek, Antalya Halk Eğitim Merkezi’nde, Tuncer Cücenoğlu’nun “Kör Dövüşü” adlı oyunuyla tiyatroya başladı ve amatör olarak oyunlarda oynadı.


Selda Özbek, Bir süre sonra oyuncu olmaya karar veren sanatçı okulunu bıraktı. Daha sonra tekrar sınava giren Selda Özbek Orpak Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarında Sahne Sanatları bölümünü kazandı ve oradan mezun oldu.

Selda Özbek Orpak, özel tiyatrolarda çalışmanın ardından, televizyon dizileri ve filmlerde rol aldı. Özellikle, Bizimkiler dizisindeki katilin sevgilisi rolüyle tanınır.

Atv'de yayınlanan Yahşi Cazibe dizisinde 35. bölüme kadar rol almıştır.


Filmografisi

1989 Ver Allah (Kısmetlim)
1989 Bizimkiler (Şengül)
1993 Yazlıkçılar (Samatya Ebru) 
1993 Süper Baba
1995 Oğlum Adam Olacak  
1996 Gurbetçiler (Aynur)
1999 Duruşma (Okşan)
2002 Üvey Baba (İnci)  
2002 Gülüm
2003 Çınaraltı (Bahar)  
2004 İyi Aile Robotu (Anne) 
2004 Her şey Yolunda (Emine)
2004 Dişi Kuş (Şebnem)
2004 Büyük Buluşma  
2005 Beşinci Boyut
2005 Ödünç Hayat (Afet)  
2006 Selena (Aslı Aykar)
2007 Sünnet Davası
2010 Yahşi Cazibe (Manidar Pekmez)  
2011 Sihirli Annem (Zeyno)
2011 Nuri (Fatma)  
Previous
Next Post »