Biyografi Ara

Selma Geçer Kimdir? Biyografisi

 

Selma Geçer
Selma Geçer, 26 Aralık 1975 yılında Ankara'da doğdu. Selma Geçer, Aslen Kars'ın Selim ilçesindendir. Müziğe ilgisi aileden gelmektedir. Babası Ali Geçer'in zurnasıyla ve de bağlamasıyla büyümüş, yedi kardeşten birisidir. Abisi Hüseyin Geçer ve kardeşi Mikail Geçer ise baba mesleğini devam ettirmişlerdir. Selma Geçer müzik çalışmalarını halen kardeşleriyle sürdürmektedir.

1994 yılında TRT'nin açmış olduğu TRT Türk Halk Müziği Gençlik Korosu sınavına girmiştir. Sınavda başarılı olup koroya katılmıştır. O dönem usta hocalardan ders almaya başlamıştır. Diğer taraftan bir çok kurumun amatör korolarında görev almış deneyimini arttırmıştır. Aynı dönemde halk oyunlarına ilgi duymuş, birçok dernekte dansçı olarak görev almış halk oyunları yarışmaların da performans sergilemiştir.

1995 yılında TRT de yepyeni bir program ile Türkü Türkü Türkiyem ile profesyonel müzik hayatına giriş yaptı, yaklaşık on yıl devam eden, TRT Kayıtlarının ön planda tutulduğu programla adını duyurdu.

1999 Kosova'da düzenlenen seçim konserlerinde TRT'yi temsilen konser vermiş ve TRT'ye ödül kazandırmıştır.

1999 yılı sonunda TRT'nin açmış olduğu Yurttan Sesler sınavına girmiş kazanmıştır. TRT'de görev yapan abisi nefesli saz sanatçısı Hüseyin Geçer'in desteğiyle, Bircan Pullukçuoğlu ve Coşkun Güla'dan nota, şan ve repertuvar dersi almıştır.

Almanya, Belçika, Hollanda, Mısır, Kazakistan, Kosova, Makedonya gibi birçok ülkede konserler vermiştir.

2010-2012 sezonlarında görev aldığı TRT AVAZ ve TRT Müzik kanallarında yayınlanan Türkü Söylemek Lazım programında yer almaya devam ediyor.
Selma Geçer Kimdir? Biyografisi Selma Geçer Kimdir? Biyografisi Biyografistan Selma Geçer , 26 Aralık 1975 yılında Ankara'da doğdu. Selma Geçer, Aslen Kars'ın Selim ilçesindendir. Müziğe ilgisi aileden gelmek... 4.5 5

Hiç yorum yok: