Biyografi Ara

Semiha Yankı Kimdir? Biyografisi

 

Semiha Yankı
Semiha Yankı, 15 Ocak 1958 yılında İstanbul'da doğu. Semiha Yankı, sirk cambazlığı ile geçinen bir ailenin kızıdır. İp cambazı olan ağabeyi trapezden düşüp ölünce Semiha müziğe yönelmiştir.

Semiha Yankı, 1975 yılında Kemal Ebcioğlu bestesi "Seninle Bir Dakika" ile yarışmış, bir başka Atilla Özdemiroğlu bestesi olan ve Cici Kızlar tarafından seslendirilen "Delisin" adlı parça ile birlikte birinciliği kazanmıştır.

Cici Kızlar grubundan Bilgen Bengü'nün çektiği kura'da kazanan isim Semiha Yankı olmuş ve Stockholm'de Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanmıştır. Semiha Yankı yalnızca Monaco'dan 3 puan alarak sonuncu olmuştur. Alınan bu kötü sonuç politik nedenlere bağlanmaktadır (yarışmadan çok kısa süre önce Türkiye, Kıbrıs Harekatı'nı gerçekleştirmiştir). Yankı, sonraki yıllarda sahnelerden hiç kopmamış ve adı hep Eurovision ile birlikte anılmıştır.
Semiha Yankı Kimdir? Biyografisi Semiha Yankı Kimdir? Biyografisi Biyografistan Semiha Yankı , 15 Ocak 1958 yılında İstanbul'da doğu. Semiha Yankı, sirk cambazlığı ile geçinen bir ailenin kızıdır. İp cambazı olan a... 4.5 5

Hiç yorum yok: