Biyografi Ara

Sertab Erener Kimdir? Biyografisi

 

Sertab Erener
Sertab Erener, 4 Aralık 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Sertab Erener, Işık Lisesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda sesini geliştirmek için şan eğitimi aldı. Mezun olduktan sonra başta Sezen Aksu olmak üzere birçok sanatçıya vokallik yaptı.1992'de Aksu'nun desteği ile ilk stüdyo albümü Sakin Ol!'u ve 1994'te ikinci stüdyo albümü Lâ'l'i yayımladı.

Sertab Erener, 1995'te, ilk kez düzenlenen Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden En İyi Pop Kadın Sanatçı kategorisinde ödül aldı. 1997'de üçüncü stüdyo albümü Sertab Gibi'yi ve 1999'da kendi adını verdiği Sertab Erener albümünü yayımladı. Albümdeki "Yanarım", "Zor Kadın", "Vur Yüreğim" ve "Yolun Başında" şarkılarını kliplendirdi. Bir sonraki yıl Grammy Ödülü sahibi Porto Rikolu pop şarkıcısı Ricky Martin ile "Private Emotion" şarkısında düet yaptı. 2001'de beşinci stüdyo albümü Turuncu'yu yayımladı.

Albümdeki "Kumsalda", "Güle Güle Şekerim" ve "Söz Bitti" şarkılarını kliplendirdi; bir sonraki yılın ilk ayında "Yeni" adını verdiği bir single yayımladı. 2003'ün ilk aylarında, Türkiye'yi Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenecek olan 2003 Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil edeceği açıklandı. 24 Mayıs 2003'te düzenlenen yarışmaya "Everyway That I Can" şarkısı ile katıldı, dört ülkeden tam puan alarak 167 puana kadar yükseldi ve Türkiye'ye yarışma tarihindeki ilk birinciliğini getirdi. 2004'te ilk İngilizce albümü No Boundaries'i, 2005'te yedinci stüdyo albümü Aşk Ölmez'i yayımladı. Albümdeki "Aşk Ölmez, Biz Ölürüz", "Satılık Kalpler Şehri" ve "Kim Haklıysa" şarkılarını kliplendirdi. 2007'de Sertab Goes To the Club adındaki ilk remix albümünü, 2008'de "Hayat Beklemez" single'ını yayımladı.

Haziran 2009'da Demir Demirkan ile ortak hazırladığı Painted On Wateralbümünü yayımladı. Albümde, Anadolu yörelerine ait türküleri batı müziğine uygun olarak düzenletti ve yeniden seslendirdi. Aynı yıl içinde "Bu Böyle" ve "Açık Adres" şarkılarını single olarak satışa sundu. Sekizinci stüdyo albümü Rengârenk'i Haziran 2010'da yayımladı. Albümdeki "Koparılan Çiçekler", "Rengârenk", "Bir Damla Gözlerimde", "İstanbul" ve "Bir Çaresi Bulunur" şarkılarını kliplendirdi. Dokuzuncu stüdyo albümünü ise Türk Sanat Müziği tarzında hazırlayarak Ey Şûh-i Sertab adıyla Nisan 2012'de yayımladı.

Koloratur soprano ses türüne sahip olan Sertab Erener, günümüze kadar yayımladığı dokuz stüdyo albümünün sekizinde şarkılarını Türkçe olarak seslendirmiştir. Kendisinin "Everyway That I Can" şarkısı, Eurovision tarihindeki en iyi şarkılar sıralamasının dokuzuncu sırasında yer almaktadır. Ödülleri arasında yedi Kral TV Video Müzik Ödülü ve iki Altın Kelebek Ödülü bulunmaktadır.

Albümleri
Sakin Ol! (1992)
Lâ'l (1994)
Sertab Gibi (1997)
Sertab Erener (1999)
Turuncu (2001)
No Boundaries (2004)
Aşk Ölmez (2005)
Painted On Water (Demir Demirkan ile) (2009)
Rengârenk (2010)
Ey Şûh-i Sertab (2012)
Sade (2013)
Sertab Erener Kimdir? Biyografisi Sertab Erener Kimdir? Biyografisi Biyografistan Sertab Erener , 4 Aralık 1964 yılında İstanbul'da doğdu. Sertab Erener, Işık Lisesi ve İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda sesini g... 4.5 5

Hiç yorum yok: