Biyografi Ara

Sevil Atasoy Kimdir? Biyografi

 

Sevil Atasoy Kimdir Biyografi
Sevil Atasoy (Hafize Hikmet Sevil Atasoy), 25 Şubat 1949 yılında İstanbul'da doğdu. Babası, Prof. Dr. Şemsi Gök ve Annesi, Dr. Ferda Gök'tür. Alman Lisesi'ni 1968 yılında tamamladıktan sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Kimya Fakültesinden mezun oldu. Biyokimya alanında yüksek lisans ve tıp bilimleri doktorası yapan Atasoy, biyokimya uzmanı oldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyeliğinin yanı sıra, 1980-1993 yılları arasında Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Kimyasal Tahliller İhtisas Dairesi başkanlığını, 1987-2005 yılları arasında ise İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü müdürlüğünü yaptı.

Türkiye'de, DNA delilleri ve kriminal laboratuvarların gelişmesine ve DNA çalışmalarına olan katkılarından dolayı "Yılın Bilim İnsanı Ödülü"nü almıştır.

2005-2009 yılları arası, Hürriyet gazetesinde haftalık adli bilim yazıları kaleme aldı. İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Atasoy, Hürriyet gazetesinin Pazar ekinde "Delil Avcısı" adlı sayfada 250 kadar gerçek suç hikayesini yayınladı.Okan Bayülgen ile birlikte sunduğu Muhabbet Kralı adlı talk show programıyla İsmail Cem ödülünü aldı.

Prof. Sevil Atasoy, 2005-2010 yılları arasında Birleşmiş Milletler Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyeliği yaptı ve kurulun başkanlığını üstlendi. Atasoy ayrıca, Mağduriyet Projesi’nin yürütücüsü, Temmuz 2010'dan itibaren Kanal D'de yayınlanan Kanıt adlı televizyon programının konsept sahibi ve hikaye danışmanlığını yaptı.

Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı görevini yaptı, aynı üniversitenin Şiddet ve Suçla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (ŞİDAM) Müdürlüğünü de yürüttü. Prof. Sevil Atasoy, halen Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı / Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü Müdürüdür.

İki kez DAAD Alman akademik değişim programı bursu, ayrıca NATO, EMBO ve A.B.D. Hubert H. Humphrey başkanlık bursu alan Atasoy, İstanbul Üniversitesi'nin yanı sıra, Yıldız Teknik ve Bahçeşehir Üniversitelerinde, Türkiye Uluslararası Uyuşturucu ve Organize Suçlarla Mücadele Akademisi’nde, ayrıca BM Viyana Narkotik Laboratuvarı, Almanya Federal Kriminal Kurumu (BKA), Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Kaliforniya Kriminalistik Enstitüsü, Kaliforniya Üniversitesi Berkeley Kampusu Adli Bilimler bölümü, Los Angeles Şerifliği Kriminal Laboratuvarlarında misafir eğitimci; Los Angeles RAND Corporation, Münih Ludwig-Maximilian Üniversitesi Fiziksel Biyokimya ve Adli Tıp bölümleri ile Stanford ve Emory Üniversiteleri Genetik bölümlerinde, ayrıca Bremen ve Münster Üniversiteleri Adli Tıp bölümlerinde misafir araştırıcı olarak çalıştı.

2010-2013 yılları arasında yayınlanan Engin Benli, Deniz Celiloğlu ve Nur Tüzün'ün rol aldığı, Kanıt adlı polisiye dizinin konsept ve hikaye danışmanlığını yapan Sevil Atasoy, 2016 yılında yeniden yayınlanmaya başlayan Kanıt : Ateş Üstünde dizisinde yer aldı.

Uluslararası Adli Bilimler Merkezi'nin ortağı, Teşvikiye Laboratuvarı ve Atasoy Danışmanlık şirketlerinin sahibidir.

Nisan 2016 ayında 2017-2022 dönemi için Uluslararası Uyuşturucu Kontrol Kurulu üyeliğine yeniden seçildi. BM Suç ve Uyuşturucu Ofisi UNODC, BM Narkotik Komisyonu CND, Avrupa Konseyi Pompidou Grubu, T.C. İçişleri ve Adalet Bakanlıklarının farklı komisyonlarında görev yaptı.

2016-2017 döneminde NTV kanalında yayınlanan Gel Zaman Git Zaman adlı programı Prof. Dr. İlber Ortaylı ile birlikte sundu. Programda gündemin sıcak konularını ile birlikte geçmişten günümüze suçun anatomisi hakkında konuştular.

Sevil Atasoy Evlilikleri

İlk evliliğini 1968 yılında Alpaslan Ataman ile yaptı. Boşandı.

İkinci evliliğini Faruk Atasoy ile 1971 yılında yapan Sevil Atasoy'un 1972 yılında Selin adını verdikleri bir kızı oldu. 2013 yılında boşandı.

24 Ağustos 2010 tarihinde gazeteci Hüseyin Ekinci ile evlenen Sevil Atasoy, kendisinden 23 yaş küçük olan eşi ile 5 Mart 2015 tarihinde boşandı.

Sevil Atasoy Kitapları

2019 Çürük Elmalar Masum Mahkumlar
2017 Züppe Kocanın Şarkıcı Karısı ve Başka Nahoş Gerçekler
2015 Acayip İşler
2013 Yeraltındaki Melekler Yerüstündeki Şeytanlar
2012 Kusursuz Cinayet Yoktur, Kusursuza Yakın Olanlar Vardır
2011 Her Çikolata Yenmez ve Başka Tatsız Öyküler
2010 Karanlığa Yolculuk - Gerçek Suç Öyküleri ve Başka Karanlık İşler
2007 Bu Ayak İzi Senin Dr. Watson! - Gerçek Suç Öyküleriyle Adli Bilimler
2006 Labirent - Adli Bilimlerin Gizemli Dünyası
Sevil Atasoy Kimdir? Biyografi Sevil Atasoy Kimdir? Biyografi Biyografistan Sevil Atasoy Hayatı, Sevil Atasoy Biyografi, Sevil Atasoy Nereli ve Kaç Yaşında, Sevil Atasoy Kitapları ve hakkında bilgi... Sevil Atasoy (Hafize Hikmet Sevil Atasoy), 25 Şubat 1949 yılında İstanbul'da doğdu. Babası, Prof. Dr. Şemsi Gök ve Annesi, Dr. Ferda G... 4.5 5

Hiç yorum yok: