Biyografi Ara

Sibel Alaş Kimdir? Biyografisi

 

Sibel Alaş, 13 Şubat 1973 yılında Kocaeli'de doğdu. Önceleri Yonca Evcimik'e vokalistlik yapan Sibel Alaş, ilk olarak 1995 Haziran ayında Mustafa Sandal'ın eşliğinde kendisinin ilk albümünü çıkardı. Aynı zamanda albüme de ismini veren "Adam" isimli parça o zamanlar çok tutulmuştu.

Sibel Alaş, 1996 Aralık ayında ikinci albümü "Fem" ile beraber artık söz yazarlığı konusunda da ne kadar iyi olduğunu göstermiştir. Kendine özgü tarzı özel bir hayran kitlesi toplamıştır. 1998 Mart ayında üçüncü albümü "Çocuk"u çıkardığında bazıları albümlerine niçin bu isimleri verdiğini sormuşlardır; Adam, Kadın (Fransızca Femme) ve Çocuk. Burada fem ağız anlamındadır. gonca fem, gonca gibi tam açılmamış güle teşbihen küçük ağız demektir.Sibel Alaş'ın albümlerinde dikkati çeken bir başka husus ismini "sibelalaş" şeklinde yazmasıdır. 1996'da prodüktörü Zeki Aköz ile dünya evine girmiştir. O zamandan bu zamana müziğinin tadı hayranlarının damağında kalmıştı ki 7 yıl aradan sonra 28 Nisan 2006'da yeni bir albüm çıkardı: Carpe Diem (Günü Yakala).

1996'da yapılan 2. Kral TV Video Müzik Ödülleri töreninde en iyi çıkış yapan kadın şarkıcı ödülünü Sibel Alaş almıştır. Yine aynı yıl aynı ödül töreninde sanatçının "Adam" klibi yılın en iyi klibi ödülüne layık görülmüştür. Ödülü, klibin yönetmeni Abdullah Oğuz almıştır.

Aralık 2005'te beyninde AVM (kılcal damarlardan birinde kitle) olduğu ortaya çıkan sanatçının tedavisi devam etmektedir.

Alaş'ın henüz iki yaşındayken alıp koruyucu annelik yaptığı Tuğçe adında bir kızı vardır.

Günümüzde kitap çevirmenliğiyle uğraşmaktadır. George R. R. Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı serisini Türkçeye çevirerek adından sıkça söz ettirmektedir.

Albümleri

Adam
Fem
Çocuk
Carpe Diem
Sibel Alaş, Koleksiyon serisi
Carpe Diem 
Sibel Alaş Kimdir? Biyografisi Sibel Alaş Kimdir? Biyografisi Biyografistan Sibel Alaş , 13 Şubat 1973 yılında Kocaeli'de doğdu. Önceleri Yonca Evcimik'e vokalistlik yapan Sibel Alaş, ilk olarak 1995 Hazira... 4.5 5

Hiç yorum yok: