Suat Suna Kimdir? Biyografisi

Suat Suna
Suat Suna, 26 Mayıs 1975 yılında İstanbul'da doğdu. Suat Suna, okuluyla eş zamanlı olarak devam ettiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Keman Bölümü'nden 1992’de, ortaokul ve lise eğitimini aldığı Saint Benoît Fransız Lisesi'nden de 1994 yılında mezun oldu. Ardından Maltepe Üniversitesi ıletişim Fakültesi'nde lisans öğrenimini tamamladı.

Profesyonel müzik hayatına lise yıllarında başlayan Suat Suna, Milliyet Gazetesi'nin liselerarası müzik yarışmalarında bir çok derece elde etti. ılk ulusal başarısını 1992 yılında katıldığı Beyaz Güvercin şarkı Yarışması'nda ikinci olarak kazandı.


Onu sevenleriyle buluşturan en önemli yıl ise 1993 oldu. PopShow'93 şarkı yarışmasında birinci, ikinci ve dördüncü olan eserlerin bestecisi, söz yazarı ve yorumcusu olarak, büyük kitlelerin sevgisini kazandı.

Suat Suna'nın o yıllardan günümüze ulaşan müzik kariyerinde, yeni albümü "Aşkın Adı" ile birlikte toplam 11 albümü, sözü ve müziği kendine ait 100'den fazla şarkısı bulunuyor. Bu şarkıların arasında; Fatih Erkoç, Işın Karaca, Aşkın Nur Yengi, Yıldız Tilbe, Asya, Mahsun Kırmızıgül ve Hülya Avşar başta olmak üzere bir çok ünlü sanatçı tarafından seslendirilen eserler de var.

Pop müziğin yanı sıra, klasik batı müziği konusunda da sürekli olarak kendini geliştirmeyi hedefleyen Suat Suna, yaklaşık 20 yıldır birlikte çalıştığı ve ülkemizin klasik müzik alanında yetiştirdiği en önemli şef ve keman üstatlarından Saim Akçıl'ın gözetiminde eğitimini sürdürüyor.

Diskografi



1993 Ansızın Çektin Gittin Bir Numara Plak 1.000.000 +
1994 Sözüne Kanmam Emre Müzik 750.000 +
1995 Hasret Fenerleri Emre Müzik 1.500.000 +
1996 Rüyam ve Sen Tempa Foneks Müzik 500.000 +
1998 Yapamam Sensiz Tempa Foneks Müzik 500.000 +
1999 Yolun Açık Olsun Prestij/Orjin Müzik 800.000 +
2000 Sana Haksızlık Ettim Prestij Müzik 950.000 +
2002 Su Damlası Prestij Müzik 350.000 +
2004 Leyla DMC 150.000 +
2006 ON Seyhan Müzik 10.000 +
2009 Aşkın Adı Suat Suna Müzik Yapım 100.000 +
2013 Senden Başka Suat Suna Müzik Yapım 200.000 +

Web Sitesi: suatsuna.com.tr
Previous
Next Post »