Biyografi Ara

Talip Özkan Kimdir? Biyografisi

 

Talip Özkan
Talip Özkan, 1939 yılında Denizli'de doğdu. Talip Özkan,  Lise yıllarındayken Acıpayam'da Muzaffer Sarısözen'le tanıştı. 1957'de yüksek öğrenimi için geldiği Ankara Radyosu'nda Yurttan Sesler Korosu programlarında yer aldı ve ardından sınavları kazanarak kadrolu sanatçı oldu. 1960 yılında İstanbul Radyosu'na geçiş yaptı.

Talip Özkan, 20 yıla yakın TRT'de çalıştıktan sonra 1977'de Paris'e yerleşti. Paris Konservatuvarı'ndaki eğitmenliğinin yanı sıra Paris Üniversitesi'nde (Université de Paris, VIII, Nanterre 19) etnomüzikoloji alanında doktora çalışmasını yürüttü. Rotterdam Konservatuvarı'nda ders verdikten sonra emekliye ayrıldı.

Yurtdışında pek çok albüm dolduran sanatçı, uzun yıllar Paris'te yaşamış ve çalışmalarını (yeni) türküler derleyerek ve özel ders vererek sürdürmüştür.Türk Halk Müziğine çok sayıda derleme kazandıran ve müzisyen eğiten Özkan kendine özgü bağlama çalış tekniğiyle de birçok bağlamacıya örnek olmuştur.

Talip Özkan, 27 Mayıs 2010 tarihinde İzmir'de vefat etti.
Talip Özkan Kimdir? Biyografisi Talip Özkan Kimdir? Biyografisi Biyografistan Talip Özkan , 1939 yılında Denizli'de doğdu. Talip Özkan,  Lise yıllarındayken Acıpayam'da Muzaffer Sarısözen'le tanıştı. 1957... 4.5 5

Hiç yorum yok: