Biyografi Ara

Warren Farrel Kimdir? Biyografi

 

Warren Farrel
Warren Farrel, 1943 yılında ABD'de doğdu. Master ve doktorasını UCLA ve New York Üniversitesinde yapan Farrel San Diego'da Kaliforniya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Georgetown Üniversitesi, Rutgers, Brooklyn Koleji ve Amerika Üniversitesi'nde dersler vermektedir.

"The Myth of Male Power" adlı yayınıyla ilk maskülistlerden olan Farrel 1970'lerde National Organization for Women (NOW)un New York yönetim kurulunda hizmet veren bir feminizm şampiyonuydu. Birkaç yıl içinde organizasyon içinde erkeklere yönelik ayrımcılık ve erkek sorunlarına gösterilen kayıtsızlık sebebiyle hayalkırıklığına uğrayarak NOW'u bıraktı. "The Liberated Man" ve "Why Men Are the Way They Are" adlı ilk kitaplarında erkek sorunlarına feminizmin kadın sorunlarına yaklaşımına benzer şekilde yaklaştı.

Farrel'in cinsiyet sorunlarına öncü yaklaşımı maskülizmin köşetaşı olmuştur. İdeolojisi diğer çoğu maskülistlerin geleneksel cinsiyet rollerine yönelik indirgeyiciliğinin tersine cinsiyet eşitliğini ortaya koymaktadır. Ona göre "Kadın hareketi kadını cinsel rollerinden özgürleştirme konusunda harika bir iş çıkarmıştı fakat kimse aynısını erkekler için yapmadı"

Farrell 2003 Kaliforniya eyalet seçimlerinde vali adayı oldu.
Warren Farrel Kimdir? Biyografi Warren Farrel Kimdir? Biyografi Biyografistan Warren Farrel Biyografi, Warren Farrel Hayatı, Warren Farrel Hakkında bilgi... Warren Farrel , 1943 yılında ABD'de doğdu. Master ve doktorasını UCLA ve New York Üniversitesinde yapan Farrel San Diego'da Kalifo... 4.5 5

Hiç yorum yok: