Will Smith Kimdir? Biyografisi

Will Smith
Willard Christopher (Will Smith, Jr.), 25 Eylül 1968 yılında Philadelphia'da doğdu. Kızılderili ve Afrika kökenlidir. Babası buzdolabı tamircisiydi. Annesi ve babası Will henüz 13 yaşında iken ayrıldılar. Will çok zeki bir çocuk olduğundan birçok üniversiteden burs teklifleri aldı. Ancak lisedeyken Will üniversiteye gitmek istemedi. İlk olarak rapçiliğe merak saldı ancak varlık gelirini eksik gösterince devlete 2.8 milyon dolar borçlu kaldı. 2005 yılında yaptığı filmlerin her birinin gişe hasılatı kırmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. 2007 yılında ise Hollywood'un şöhretler caddesine el izini bıraktı. Will eleştirmenlerden aktörlüğü için sürekli yüksek notlar almaya devam ediyor. 

ABD başkanı Barack Obama ise eğer kendi hakkında bir filmin yapılması halinde Will'in onu canlandırmasını istediğini belirtmiştir.

Kendisi çocuklarına çok düşkündür ve bu özelliğini babasından aldığını söyler, her fırsatta babasının nasıl dört çocuk yetiştirip her birine özen gösterdiğini anlatır. Her yıl zenginler listesinde yer alan Will, Amerika'nın çeşitli eyaletlerinde evlere sahiptir. Kendisi bir çok din hakkında bilgilidir ve değişik dinler hakkında okur ve öğrenmeye çalışır.

Sheree Zampino ile 1992-1995 yılları arasında evli kalmış olup bu evliliğinden Willard Christopher Smith III yani bilinen adıyla Trey Smith 1992 yılında dünyaya gelmiştir. Jada Smith ile 1997 yılından beri evli olup bu evliliğinden 2 çocuğu bulunmaktadır. Oyunculuk yapan Jaden Smith'in ve şarkıcı olan Willow Smith'in babasıdır.


Filmografisi

Saturday Morning Videos (TV) (1990)
The Perfect Date (TV) (1990)
Blossom (TV series) (1992)
Where the Day Takes You (1992)
Made in America (1993)
Six Degrees of Separation (1993)
Çılgın İkili (1995)
Kurtuluş Günü (1996)
Siyah Giyen Adamlar (1997)
Devlet Düşmanı (1998)
Torrance Rises (1999)
Vahşi Vahşi Batı (1999)
Welcome to Hollywood (2000
The Legend of Bagger Vance (2000)
Ali (2001)
Men in Black II (2002)
Bad Boys II (2003)
A Closer Walk (2004)
Jersey Girl (2004)
Ben, Robot (2004)
Köpekbalığı Hikayesi (2004) (seslendirme)
There's a God on the Mic (2005)
Hitch (2005)
Umudunu Kaybetme (2006)
Tonight, He Comes (2007)
Ben Efsaneyim (2007)
Time Share (2008)
Black Panther (2008)
Hancock (2008)
Seven Pounds (2008)
Untitled Lana and Andy Wachowski Project (pre-production) (2011)
Men in Black III (2012)
After Earth (2013)
Winter's Tale (2013)
Previous
Next Post »