Yıldız Asyalı Kimdir? Biyografisi

Yıldız Asyalı
Yıldız Asyalı, 17 Eylül 1983 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu aktris, şarkıcı ve bestecidir.

Yıldız Asyalı'nin müziğe karşı ilgisi küçük yaşlarda başladı, o yüzden daha çok küçük yaşlarda şarkı söylemeye başladı ve beş yaşında piyano çalmayı öğrendi. Asyalı sanatçı bir ailenin çocuğu, çünkü babası Rüştü Asyalı, viyola sanaçısı, ablası Güliz, Devlet Konservatuarı viyola mezunu, babaanne Fehime Hanım da piyanist. Solist olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi Çocuk Korosu'nda görev aldı.


Yıldız Asyalı, 12 yaşında Nabucco Operası'nda "Kral Ve Ben" müzikalinde yer aldı ve 13 yaşında iken Sarah Brightman'le İstanbul Devlet Opera ve Bale Orkestrası eşliğinde Lösemili Çocuklar Vakfı yararına düzenlenen konserde aynı sahneyi paylaştı. Yıldız Asyalı, 15 yaşından itibaren birçok dizi ve filmde oyunculuk yaptı.

"Kanal D Çocuk Kulübü" programıyla birlikte "Eyvah Babam", "Eyvah Kızım Büyüdü", "Yasak Elma", "El Gibi" ve "Limon Ağacı" gibi dizilerin, jenerik müziğini bestelemiş ve yorumlamıştır.

Yıldız Asyalı Kanal D Çocuk Kulübü'nde sunuculuk yaparak başladı televizyon kariyerine, Haluk Bilginer'le birlikte yaptığı dönemin sevilen dizilerinden Eyvah Babam'la kariyerine devam etti. İlk oyunculuk yeteneğini bu dizide gösteren Asyalı, dizide anne ve babası boşanmış bir genç kızın otoriter babasıyla yaşadığı bir takım olayları konu almıştır. Sevilen bu dizinin ardından bir süre televizyona ara veren Asyalı, dizinin devamı niteliğindeki Eyvah Kızım Büyüdü ile yeniden ekrana döndü. Bir sezon süren bu dizinin ardından Kanal D'de başlayıp uzun bir süre Show TV'de yayına devam eden Hayat Bilgisi adlı dizide üç sezon boyunca yer aldı. Dizide idealist bir öğretmenin komşusunun kızı ve aynı zamanda kardeşinin sevgilisi olan Rûya rolündeki performansıyla dikkat çekti. Ayrıca Adab-ı Muaşeret adlı sinama filminde Tarık Ündüz ile başrolde oynadı. 2010 yılında Evcilik Oyunu adlı televizyon programında yarışmacı olarak yer aldı.

Müzikal kariyeri tam olarak küçüklüğünde sunmuş olduğu Kanal D Çocuk Kulubü'nde her program bitişinde çaldığı kemanı eşliğinde söylediği şarkılarla başlamıştır. 2008 senesinde Seda Telciler ve Burcu Canbaş ile Grup Mp3 adlı grubu kurdu. Grubun ilk albümündeki Sevmek Zamanı adlı şarkısı hariç bütün şarkıların söz ve müziği Yıldız Asyalı'ya aittir. Yıldız Asyalı'nın Grup Mp3 macerası uzun sürmedi; grubun kurulduğu sene sanatçı gruptan ayrıldığını açıkladı.


Filmografisi

1998 Eyvah Babam Ece 

1998 Eyvah Kızım Büyüdü Ece
2001 Çifte Bela Hakikat
2002 Yıldızların Altında Nilgün
2003 Hayat Bilgisi Rüya Şahiner
2004 Avrupa Yakası Konuk Oyuncu
2006 Daha Neler Pınar

2006 Aşkın Dansı - Sevgi Emektir Saliha Sinema filmi
2006 Şarkılar Susmasın
2007 Yasak Elma Esra 

2007 Şöhret Okulu
2008 Pulsar - Hazan
2009 Kahve Bahane - Jale 

2009 Adab-ı Muaşeret - Zeynep Sinema filmi
2011 Akasya Durağı - Melda Konuk Oyuncu
Previous
Next Post »