Biyografi Ara

Zafer Gündoğdu Kimdir? Biyografisi

 

Zafer Gündoğdu
Zafer Gündoğdu, 1960 yılında Erzincan’ın Dacirek köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Erzincan'da, yükseköğrenimini İstanbul'da tamamladı.

Müzikle küçük yaşlarda ilgilenmeye başladı. İlk bağlama derslerini babası ve amcasından aldı. Aşık Daimi, Ali Ekber Çiçek, Aşık Mahzuni gibi isimlerden etkilendi.

Zafer Gündoğdu, 1976 yılında İstanbul’a giderek Türk Folklor Kurumunda ilk sistemli müzik eğitimine başladı. Daha sonraki yıllarda Arif Sağ’dan bağlama tekniğine ilişkin ders aldı. 1980’de konservatuara girdi. Ertesi yıl radyoda stajyer sanatçı olarak göreve başladı.

1983 yılında tar sanatçısı için açılan sınava girerek kadroya geçti. Bir süre sonra, önce bağlama sanatçısı, sonra da ses sanatçısı oldu.

1994 yılında açılan sınavı kazanarak TRT’nin en genç şefi oldu. Sonraki yıllarda Türkiye Radyolarının tüm halk müziği korolarından oluşturduğu, çeşitli adlardaki ortak koroları yönetmektedir. Ayrıca 2000 yılında 1000 bağlama ve 1000 sesten oluşturulan ve önce Almanya, sonra da Türkiye'de dinleyici önüne çıkan grubun müzik yönetmenliğini yaptı.

Bugüne dek 3 tanesi kişisel olmak üzere birçok albüm hazırladı.
Zafer Gündoğdu Kimdir? Biyografisi Zafer Gündoğdu Kimdir? Biyografisi Biyografistan Zafer Gündoğdu , 1960 yılında Erzincan’ın Dacirek köyünde doğdu. İlköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini Erzincan'da, yükseköğrenimini İ... 4.5 5

Hiç yorum yok: