Biyografi Ara

Zeynel Doğan Kimdir? Biyografi

 

Zeynel Doğan Kimdir Biyografi
Zeynel Doğan, 10 Ekim 1979 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğdu. 1979-1990 yılları arasında ailesi Suudi Arabistan'da işçi olarak çalıştığından dolayı çocukluk yılları ayrı geçmiştir. Anne Babasının okuma yazma bilmemesinde dolayı mektuplar yerine birbirleri ile ses kayıtları yollayarak haberleşmişler.

Eskişehir'de İletişim Fakültesi mezunu olan Zeynel Doğan, 2003-2005 yılları arasında Diyarbakır'ın yerel bir kanalı olan Gün TV'de çalıştı. 2006 yılında ise Diyarbakır Sinema Atölyesi koordinatörü olarak çalışmaya başladı. Sonraki yıllarda ise Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Aram Tigran Kent Konservatuarı'nda Sinema Bölümünde eğitmen olarak çalışmaya başladı.

2011 yılında babasına gönderdiği ve aldığı ses kayıtlarından Orhan Eskiköy ile birlikte Babamın Sesi adlı bir film projesine başladılar. Filmde, 1978 yılında alevi kökenli insanlara yönelik Maraş Katliamı sonrasında etkilenen ailesinin gerçek hikayesi işlendi.

Zeynel Doğan, 2 Ekim 2012 tarihinde gösterime giren filmde hem oyuncu olarak rol aldı hem de yönetmen olarak çalıştı. Türkçe ve Almanca olarak yayınlanan film birçok otoriteden ödülleri aldı. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında En İyi Film ve Senaryo Ödülü, Uluslararası İstanbul Film Festivali En İyi Senaryo Ödülü ve Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında Seçiciler Kurulu Oyunculuk Özel Ödülü'ne layık görüldü.
Zeynel Doğan Kimdir? Biyografi Zeynel Doğan Kimdir? Biyografi Biyografistan Zeynel Doğan Hayatı, Zeynel Doğan Biyografi, Zeynel Doğan Nereli ve Kaç Yaşında, Zeynel Doğan Hakkında Bilgi Zeynel Doğan , 10 Ekim 1979 yılında Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde doğdu. 1979-1990 yılları arasında ailesi Suudi Arabistan'd... 4.5 5

Hiç yorum yok: