Biyografi Ara

Acun Ilıcalı Kimdir? Biyografi

 

Acun Ilıcalı
Acun Ilıcalı,  29 Mayıs 1969 yılında Edirne'de doğdu. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir ağabeyi olan Ilıcalı'nın ailesi Erzurum'un Ilıca ilçesindendir.

Acun Ilıcalı, İlkokul ve ortaokul hayatı Edirne İstiklal İlköğretim Okulu'nda geçmiştir. Kadıköy Maarif Koleji orta bölümünü ve Kadıköy Anadolu Lisesi'ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi'nin İngilizce öğretmenliği bölümünü kazanana Acun Ilıcalı, okula devam etmeyerek televizyonculuğu seçmiştir.

1988 yılında ilk evliliğini daha 19 yaşında Seda Başbuğ ile yapan Ilıcalının bu evlilikten Banu adında bir kızı vardır. 21 yaşındayken, kızı doğduktan dokuz ay sonra ailesini kaybetmiş ve sonrasında ise ilk eşinden boşanmıştır.

Acun Ilıcalı, 1995 yılında bir kot dükkanı açarak ticarete atılmış; fakat iflas etmiştir. Bir arkadaşı vasıtasıyla İlker Yasin'le tanışan Ilıcalı, futbol bilgisiyle onu etkilemeyi başarınca denenmek üzere işe alınmıştır. Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel röportajlar yapmayı başarınca yıldızı parlamış ve daha sonra Şansal Büyüka'nın ekibine transfer olmuştur. Televole'nin spor magazin programı olduğu yıllarda bu program içerisinde kendine ait bir bölüm sunmaya ve bu bölüm ile dünyayı dolaşmaya başlayan Acun Ilıcalı, daha sonraki dönemde 2002 yılında Acun Firarda ismi ile ayrı bir program yaparak 105 ülkeyi gezdi.

2003 yılında Zeynep Yılmaz ile evlenen Acun Ilıcalı'nın bu evliliğin 2004 yılında Zeynep ve 2007 yılında Yasemin adında 2 kızı oldu. Ancak 2013 yılında Şeyma Subaşı ile olan ilişkisinden Melisa adını verdikleri bir kızı oldu. Bu durumdan sonra Şeyma Subaşı işe ilişkisine son verdiği iddaa edilse de 12 Temmuz 2016 tarihinde Zeynep Yılmaz ile anlaşmalı olarak boşandı.

2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kuran Ilıcalı; Fear Factor, Survivor Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz, Yok Böyle Dans, Survivor Ünlüler - Gönüllüler ve O Ses Türkiye programlarının yapımcısı, jürisi ve sunucusu olmuştur.

2007-2008 döneminde Uğur Dündar'ın sunmuş olduğu Yoksa Rüya mı? ve Behzat Uygur'un sunmuş olduğu Söyle Söyleyebilirsen programlarının yapımları da Acun Ilıcalı tarafından gerçekleştirilmiştir.

Uzun yıllar çalışarak ve yaptığı programlar ile iyi kazandıktan sonra, 14 Kasım 2013 tarihinde tv8 kanalını satın alarak kendi televizyon kanalına sahip olan Acun Ilıcalı, bundan sonra yaptığı programlarını kendi kanalına taşımıştır. 2014 yılında Star tv'den ayrıldıktan sonra Ütopya ve İşte Benim Sitilim Ünlüler gibi yarışma programlarını yaptı.

25 Eylül 2016 tarihinde ilk evliliğinden olan en büyük kızı Banu Ilıcalı evlendi.

18 Eylül 2017'de Fransa'da Marsilya Türk Konsolosluğunda Şeyma Subaşı ile evlenen Acun Ilıcalı, 26 Kasım 2018 tarihinde ise anlaşmalı olarak boşanmıştır.
Acun Ilıcalı Kimdir? Biyografi Acun Ilıcalı Kimdir? Biyografi Biyografistan Acun Ilıcalı Hayatı, Acun Ilıcalı Biyografi, Acun Ilıcalı Nereli ve Kaç Yaşında, Acun Ilıcalı Hakkında Bilgi Acun Ilıcalı ,  29 Mayıs 1969 yılında Edirne'de doğdu. Ömer Cenker Ilıcalı adında bir ağabeyi olan Ilıcalı'nın ailesi Erzurum'... 4.5 5

Hiç yorum yok: