Anta Toros Kimdir? Biyografisi

Anta Toros
Anta Toros (Antaram Torosyan ), 12 Ocak 1948 yılında İstanbul'da doğdu. Ermeni asıllı Türk vatandaşıdır.

1965'te amatör tiyatroya adım atan sanatçı, Dostlar Tiyatrosu'nda eğitim aldıktan sonra, 1971'de Gülriz Sururi - Engin Cezzar Tiyatrosu'nda profesyonel sanat hayatına başladı. Ali Poyrazoğlu ve Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi topluluklarda bulunan Toros, Amerika'da da tiyatro üzerine çalışmalar yaptı.


3 ay Vera Vlasova, bir yıl da Actors Btudya üyelerinden Mitehel Mestor ile çalışma olanağı buldu. 2010 yılında kaybettiğimiz, yine kendisi gibi tiyatro sanatçısı ve yönetmeni olan Misak Toros ile evli idi ve bu evlilikten İrna Büyüksakayan adında bir kız çocuğu bulunmaktadır. Anta Toros, halen sinema ve dizi çalışmalarını sürdürüyor.


Filmografisi 

Adını Feriha Koydum - 2011
Çocuklar Duymasın - 2011
Dönme Dolap - 2005
Sen Ne Dilersen - 2005
Acı Hayat - 2005-2007
Serseri - 2003
Estağfurullah Yokuşu - 2003
Para=Dolar - 2002
Aşk ve Gurur - 2002
Yarım Elma - 2002
Benim İçin Ağlama - 2001
Yeni Hayat - 2001
İstanbul'da Bir Malatyalı - 2000
Ah Geceler - 2000
Herşeye Karşıyız - 2000
Ana Kuzusu - 2000
Gittiğin O Gün - 2000
Sır - 1999
Köstebek - 1999
Nilgün (2) - 1999
Marziye - 1998
Sır - 1997
Sakin Kasabanın Kadını - 1997
Yalan - 1997
Kara Melek - 1996
Kızımı Arıyorum - 1993
Bayan Perşembe - 1993
Zirvedekiler - 1993
Mahallenin Muhtarları - 1992
Previous
Next Post »