Anta Toros Kimdir? Biyografisi

Anta Toros Kimdir Biyografi
Anta Toros (Antaram Torosyan), 12 Ocak 1948 yılında İstanbul'da doğdu. Ermeni asıllı Türk vatandaşıdır. 1965 yılında Dostlar Tiyatrosunda oyunculuk eğitimi alarak tiyatroya başlayan Anta Toros, uzun yıllar Engin Cezzar - Gülriz Sururi, Ali Poyrazoğlu ve Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu gibi birçok tiyatroda rol aldı.

Anta Toros, 1998 yılında Kadir İnanır ve Gülben Ergen'in başrolü paylaştığı Marziye dizisinde Elif rolünü oynadı. 

2005-2007 arasında Kenan İmirzalıoğlu, Selin Demiratar, Oğuz Galeli, Ferdi Merter ve Ahmet Yenilmez ile rol aldığı Acı Hayat adlı dizide Belkıs Kervancıoğlu karakterini canlandırdı.

Anta Toros, 6 Kasım 2010 tarihinde vefat eden Misak Toros ile evliydi. İrna Büyüksakayan adında bir kızı vardır.

Filmografisi 

2012 Nizama Adanmış Ruhlar - Gülay
2011 Adını Feriha Koydum
2011-2012 Çocuklar Duymasın - Yeliz
2010 Kız Kaçıran - Ayşenur
2009 Adanalı - Sofia'nın Annesi
2005 Dönme Dolap

2005 Beşinci Boyut - Suzan
2005 Sen Ne Dilersen - Rosa
2005-2007 Acı Hayat - Belkıs Kervancıoğlu

2004 Büyük Buluşma - Müzeyyen
2003 Serseri - Ayten
2003 Estağfurullah Yokuşu - Perran
2002 Para=Dolar
2002 Aşk ve Gurur
2002 Yarım Elma - Sema
2001 Benim İçin Ağlama - Ender
2001 Yeni Hayat - Güniz

2001 Aşkına Eşkıya - Şule
2000 İstanbul'da Bir Malatyalı
2000 Ah Geceler
2000 Herşeye Karşıyız
2000 Ana Kuzusu
2000 Gittiğin O Gün - Cavidan
1999 Sır - Gülcan
1999 Köstebek
1999 Nilgün - Tülin
1998 Marziye - Elif
1997 Sakin Kasabanın Kadını - Lamia
1997 Yalan - Handan
1996 Kara Melek - Neriman
1993 Kızımı Arıyorum
1993 Bayan Perşembe
1993 Zirvedekiler
1992 Mahallenin Muhtarları - Belgin