Atacan Arseven Kimdir? Biyografisi

Atacan Arseven, 1939 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Arseven, 1966 yılından bu yana sinema ve dizi filmlerde de rol almaktadır. Sanatçı, Şehir Tiyatroları kadrosunda uzun yıllar emek vermiştir.









Filmografisi

Bizim Yenge - 2011
Kimsesiz Zaman Tasvirleri - 2004
Bir Yıldız Tutuldu - 2003
Son : Levent Kırca - 2001
Dansöz (film) : Şavaş Aya - 2000
Hiç Bana Sordun mu? - 2000
Ayrı Dünyalar (2) - 1998
Yangın Ayşe - 1997
Şahmaran : Zülfü Livaneli - 1993
Yaz Evi - 1993
Yedikuleli Mihriban - 1992
Issızlığın Ortası - 1991
Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal - 1989
Şoför Deyip Geçmeyin - 1966

Tiyatro

Yaban Ormanı : Alexandre Ostrovski - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2007
Midasın Kulakları : Güngör Dilmen - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003
Yedi Kocalı Hürmüz : Sadık Şendil - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 2003
Sersem Kocanın Kurnaz Karısı : Sadık Şendil - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1999
Uşak Ne Gördü : Joe Orton - Dormen Tiyatrosu - 1991
1793 Victor Hugo : Victor Hugo \ Jacques Tephany - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1986
Lüküs Hayat : Cemal Reşit Rey \ Ekrem Reşit Rey - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1985
Deli Bal : Anton Çehov \ Michael Frayn - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1985
Bahar Noktası : William Shakespeare - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1980
Hisse-i Şayia : Refik Ahmet Nuri Sekizinci - İstanbul Şehir Tiyatrosu - 1974
Previous
Next Post »