Atilla Olgaç Kimdir? Biyografisi

Atilla Olgaç, 28 Temmuz 1944 yılında İstanbul'da doğdu.. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü mezunu. Kıbrıs Barış Harekatına katılmıştır. "Gazi" ünvanı olan tek sanatçıdır. 

Kurtlar Vadisi'nde Kılıç rolünü canlandırdı.


Atilla Olgaç, "On Rum'u öldürdüm" açıklamasıyla gündeme bomba gibi düşmüş ve rumların büyük tepkisine neden olmuştur. Ayrıca bu açıklaması ile bazı türk mizah dergilerine de kapak olmuştur. Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, söylediği sözlerle ilgili olarak Atilla Olgaç’la ilgili soruşturma başlattı. Sözleri tepki toplayınca sözlerini geri almıştır. Ve espri yaptığını söylemiştir.

Filmografisi

Yıldızlar Savaşı 2007 - Macit
Pars Narkoterör 2007 - Mehdi Kadirgil
Yağmurdan Sonra 2006 - Enki Ziya Alan
Hayat Bilgisi 2003 - Hidayet Hoca
Kurtlar Vadisi 2003 - Kılıç
Kibar Ana 2002 - Feyzullah
Yapayalnız 2001
Vay Anam Vay 2001 -Feyzullah
Mercan Kolye 1998 -Seyfi
Yangın Ayşe 1997 -Temel
Gözlerinde Son Gece 1996
Özlem, Düne... Bugüne... Yarına... 1995
Vur Hançerini Kadınım 1987
Kuruluş / Osmancık 1987 - Selçuklu Beyi Alişar
Ağıt - 1971

Tiyatro


Antigone : Sofokles - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2011
Uyarca : Friedrich Dürrenmatt - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 2005
Karanlıkta Komedi : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1998
Abdülcambaz : Turhan Selçuk - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1993
Macbeth : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1992
Sevgili Soytarı : George Bernard Shaw ve Patrick Campbell'ın mektuplarından Jerome Kilty - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1989
Oyunun Oyunu : Michael Frayn - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1988
İnsan Maiere : Franz Xaver Roetz - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1987
Ermiş Jeanne : George Bernard Shaw den Uyarlayan Müge Gürman - 1986
İlk Yıllar "Roksolan" : Orhan Asena - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Gül Satardı Melek Hanım : Dinçer Sümer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1985
Julius Caesar : William Shakespeare - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1984
Amadeus (oyun) : Peter Shaffer - İstanbul Devlet Tiyatrosu - 1983
Genç Osman (oyun) : ((Turan Oflazoğlu]] - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1980
Kral Lear : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1980
Çavuş Musgrave'ın Davası : John Arden - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1979
Kral Ölüyor : Eugène Ionesco - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1979
Othello : William Shakespeare - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1978
Körüden Görünüş : Arthur Miller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1976
Düşüş (oyun) : Nahit Sırrı Örik - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1975
Bir Umut İçin : Musahipzade Celal - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1973
Andora : Max Firsch - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1972
Becket Yahut Tanrılarının Şerefi : Jean Anouilh - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1971
IV.Murat (oyun) : Turan Oflazoğlu - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1970
Cadı Kazanı : (Arthur Miller - Ankara Devlet Tiyatrosu - 1969
Previous
Next Post »