Atilla Olgaç Kimdir? Biyografisi

Atilla Olgaç Kimdir Biyografi
Atilla Olgaç, 28 Temmuz 1944 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü mezunudur. Uzun yıllardır oyunculuk ve seslendirme sanatçılığı yapmaktadır.

1969'da Ankara Devlet Tiyatrosunda çalışmaya başlayan Atilla Olgaç, 1983'te İstanbul Devlet Tiyatrosuna transfer oldu ve uzun yıllardır burada oyunculuk yapmaktadır.

Atilla Olgaç 2003-2005 döneminde yayınlanan Oktay Kaynarca, Necati Şaşmaz, Selçuk Yöntem, Özgü Namal, Gürkan Uygun, Kenan Çoban ve Zafer Ergin gibi birçok oyuncunun rol aldığı geniş kadrolu Kurtlar Vadisi adlı dizide rol aldı. Dizide konsey üyesi Kılıç karakterini canlandırdı.

1974 Kıbrıs Barış Harekatına katılarak Gazi unvanı olan tek sanatçı olan Atilla Olgaç, Kıbrıs Barış Harekatı'nda On Rum'u öldürdüm diyerek gündeme bomba gibi düşmüş ve Rumların büyük tepkisini çekmesi ile Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, söylediği sözlerle ilgili olarak Atilla Olgaç hakkında soruşturma başlattı. Sözleri tepki toplayınca sözlerini geri alarak, sadece espri amaçlı söyledim dedi.

Atilla Olgaç, son olarak Arka Sokaklar adlı polisiye dizde konuk oyuncu olarak İlhan Kansu karakterini canlandırdı.

Filmografisi

2017 Arka Sokaklar - İlhan Kansu
2017 Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz - İgor
2013-2015 Nizama Adanmış Ruhlar - Neşet
2013 Nerede O Yeminler
2013 Fatih - Mir Kasım
2010 Kader Çizgizi - İsmail Kozluklu
2009-2012 Sakarya Fırat - Esat
2008 Mert ile Gert - Çamur Tahsin
2007 Yıldızlar Savaşı - Macit
2007 Pars Narkoterör - Mehdi Kadirgil
2006 Yağmurdan Sonra - Enki Ziya Alan
2003 Hayat Bilgisi - Hidayet Hoca
2003-2005 Kurtlar Vadisi - Kılıç
2002 Kibar Ana - Feyzullah
2001 Yapayalnız
2001 Vay Anam Vay - Feyzullah
1998 Mercan Kolye - Seyfi
1997 Yangın Ayşe - Temel
1996 Gözlerinde Son Gece

1995 Çiçek Taksi - Hamza
1995 Özlem, Düne... Bugüne... Yarına...
1987 Vur Hançerini Kadınım 1987
1987 Kuruluş / Osmancık - Selçuklu Beyi Alişar
1971 Ağıt
Previous
Next Post »