Ayçe Abana Kimdir? Biyografisi

Ayçe Abana Kimdir Biyografi
Ayçe Abana, 2 Aralık 1971 yılında İzmir'de doğdu. İzmir Karşıyaka Gazi Lisesi'nden sonra Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümüne giren Ayçe Abana, daha sonra bölüm değiştirerek Tiyatro ve oyunculuk bölümünden mezun oldu.

Aynı Üniversite de yüksek lisans'ta yapan Ayçe Abana, Prof. Dr. Özdemir Nutku'nun asistanlığını da yaptı. Göteborg Opera ve Tiyatro Okulu'nun davetlisi olarak İsveç'e gitti.

1997-1998 döneminde Connecticut, Hartford Üniversitesi'nden gelen bir davet ile çağdaş oyunculuk teknikleri üzerine araştırmalar yapan Ayçe Abana, 2000 yılında fakültedeki görevinden istifa ederek İstanbul'a geldi. İstanbul Devlet Tiyatrosu ve çeşitli reklam filmlerinde rol aldı.

Ayçe Abana, 2009 yılında Başak Soysal'ın yönettiği Hırçın Kız Kadi ve Aşk Üçgeni adlı dizilerini senaryolarını yazdı.

2010-2011 döneminde Hasan Kaçan, Kadir Çöpdemir, Seray Gözler ve Ahmet Yenilmez ile rol aldığı Halil İbrahim Sofrası adlı dizide Füsun karakterini canlandırdı.

2015 yılında Erdi Dikmen'in yazıp, yönettiği Sihirbazlık Okulunda Bir Türk adlı komedi filminde Zihin Hocası rolünü canlandırdı. Filmde ayrıca, Barbaros Dikmen, Kadir Doğrubakar, Selen Seyven, Ebru Karanfilci, Sadi Celil Cengiz, Muhittin Korkmaz ve Özlem Aktaş'ta rol aldı.

Filmografisi

2015 Sihirbazlık Okulunda Bir Türk - Zihin Hocası

2015 Günebakan
2014 Otel Divane - Müjde
2014 Benimle Var mısın?
2013 Eski Hikaye
2012 Kurt Kanunu
2010-2011 Halil İbrahim Sofrası - Füsun
2008-2009 Canım Ailem - Şehnaz
2008 Binbir Gece - Beyza
2007-2008 Elveda Rumeli - Sabahat
2007 Hepsi1 - Banu Öğretmen
2006 Hokkabaz - Nuran Denizgünü
2006 Selena - Gülçin
2006 İşte Benim - Müdür Yard. Yeşim
2004-2006 Hayat Bilgisi - Bahar Öğretmen
2002 İki Arada
2002 Unutma Beni - Nazlı

2000 Hayat Bağları - Suna
Previous
Next Post »