Aydın Babaoğlu Kimdir? Biyografisi

Aydın Babaoğlu
Aydın Babaoğlu, 10 Mayıs 1953 yılında Zonguldak'ta doğdu. İlk olarak 1970'te Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler filminde oynadığı keloğlan rolü ile tanınan Aydın Babaoğlu, 1971 yılında Bicirik İş başında adlı filmde Uğur Güçlü ve Figen Han ile birlikte rol aldı.

1971-1976 yılları arasında çekilen Keloğlan filmlerinde Rüştü Asyalı ile birlikte rol alan Aydın Babaoğlu burada Keloğlan'nın yol arkadaşı Bicirik rolü ile özdeşleşti.

1974 yılında Red Kit Daltonlara Karşı filminin Türk versiyonu olan Atını Seven Kovboy filminde Sadri Alışık ile birlikte rol aldı. Filmde ünlü Joe Dalton karakterini canlandırmıştır.

Son olarak 1986'da Duvardaki Kan filminde rol alan Aydın Babaoğlu, oyunculuğu bırakarak Erdemir Demir Çelik fabrikasında işe girdi ve buradan emekli oldu.

31 Mart 2009 tarihinde vefat eden Aydın Babaoğlu'nun kabri Zonguldak'tadır.

Filmografisi

1986 Duvardaki Kan - Kabadayı
1984 Halk Düşmanı
1976 Ben Bir Garip Keloğlanım - Bicirik
1974 Atını Seven Kovboy - Joe Dalton
1972 Keloğlan ile Can Kız - Bicirik
1971 Keloğlan Aramızda - Bicirik
1971 Keloğlan - Bicirik
1971 Bicirik İş Başında - Bicirik
1970 Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler - Keloğlan