Betül Aşçıoğlu Kimdir? Biyografisi

Betül Aşçıoğlu
Betül Aşçıoğlu, 3 Ekim 1954 yılında Samsun'da doğdu. Aşçıoğlu,1975 yılı yapımı olan Enişte filmi ile sinemaya adım attı ve Müjdat Gezen,Cüneyt Arkın,Aydemir Akbaş,Halit Akçatepe gibi birçok usta oyuncu ile değişik filmlerde rol aldı. 1980'li yılların sonlarından itibaren dizi oyunculuğuna başlayan Aşçıoğlu, 1998 yılında yayımlanan Üvey Baba adlı TV filminin diziye dönüştürülmesiyle birlikte bu dizide Şemsi İnkaya'nın canlandırdığı Halil Güneşli'nin eşi Sabriye karakterine hayat vermiş ve 5 sezon boyunca süren dizi sayesinde ünlenmiştir.

Betül Aşçıoğlu, 2003 yılında son bulan dizinin ardından aralıklarla pek çok TV dizisinde rol almıştır.Son olarak 2012 yılında yayımlanmaya başlayan Dila Hanım dizisinde Seyit Barazoğlu karakterinin gelini Sultan Barazoğlu'nun annesini canlandırmış olan Betül Aşçıoğlu,dul ve bir çocuk annesidir.


Filmografisi

Dila Hanım - 2012
Hayat Devam Ediyor - 2011
Ebuzer El-Gıfari - 2011
Hür Adam - 2010
Kirli Beyaz - 2010
Tek Türkiye - 2009
Hacı - 2006
Naciye'yi Kim Sevmez - 2005
Memleket Hikayeleri - 2005
İlahi Adalet - 2005
Büyük Buluşma - 2004
Üvey Baba - 1998
Baba Evi - 1997
Esmerim - 1979
Karakafa - 1979
Maden Dağı - 1978
Ana Ocağı - 1977
Aile Şerefi - 1976
Enişte - 1975
Previous
Next Post »