Betül Aşçıoğlu Kimdir? Biyografisi

Betül Aşçıoğlu
Betül Aşçıoğlu, 3 Ekim 1954 yılında Samsun'da doğdu. 1975 yılında Aytaç Arman'ın oynadığı Enişte filminde oynadığı Pembe karakteri ile tanınan Betül Aşçıoğlu, 1976'da Münir Özkul ve Adile Naşit'in oynadığı Aile Şerefi filminde Alev'i oynadı.

Uzun yıllar Yeşilçamda Halil Ergün, Aytaç Arman, Müjdat Gezen, Cüneyt Arkın, Macit Flordun ve Bilal İnci gibi birçok ünlü oyuncu ile birlikte rol alan Betül Aşçıoğlu, 1998-2003 yılları arasında yayımlanan Üvey Baba dizisinde Sabriye karakteri ile Şemsi İnkaya ve Burçin Abdullah ile birlikte rol aldı.

Sonraki yıllarda Sır Kapısı, Büyük Buluşma, Tek Türkiye gibi genellikle STV dizilerinde roller alan Betül Aşçıoğlu, son olarak 2015 yılında Azim Kahraman Ayşe dizisinde Zehra rolünü oynadı.

Filmografisi (Bazıları)

2015 Azim Kahramanı Ayşe - Zehra
2014 Yetim Gönüller - Emine
2012 Dila Hanım
2011 Hayat Devam Ediyor - Hacı Havva
2011 Ebuzer El-Gıfari - Ümmücündeb
2010 Hür Adam - Nuriye
2010 Kirli Beyaz
2009 Tek Türkiye - Besey
2006 Hacı

2006 Yeşeren Düşler - Şükriye
2005 Memleket Hikayeleri
2005 İlahi Adalet

2003 Kirve - Kıymet
1998-2003 Üvey Baba - Sabriye
1997 Baba Evi - Zerrin

1988 Yusufçuk - Zehra
1987 Zincir - Elif
1979 Esmerim - Zeynep
1979 Karakafa - Hacer
1978 Maden Dağı - Sabiha

1977 Kükreyen Aslan - Şehnaz
1977 Fırat'ın Cinler - Yağda
1977 Ana Ocağı - Nur
1976 Aile Şerefi - Alev
1975 Enişte - Pembe
Previous
Next Post »