Buğra Gülsoy Kimdir? Biyografisi

Buğra Gülsoy Kimdir Biyografi
Buğra Gülsoy, 22 Şubat 1982 yılında Ankara'da doğdu. Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık bölümünden mezun olan Buğra Gülsoy, Kıbrıs Devlet Tiyatrosunda rol aldı. Daha sonra arkadaşları ile birlikte Tiyatro Kutu topluluğunu kurdular.

2008 yılında Seda Güven, Lemi Filozof, Gülcan Arslan, Serhat Teoman, Demet Şaşmaz, Ceren Erginsoy ve Volkan Ünal ile rol aldığı Hepimiz Birimiz İçin adlı dizide oynadığı Nazım İntizamoğlu karakteri ile ekran karşısına çıkan Buğra Gülsoy, 2009'da Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp, yönettiği Güneşi Gördüm adlı sinema filminde Berat rolünü oynadı.

Buğra Gülsoy, 2011-2013 döneminde Kıvanç Tatlıtuğ ve Öykü Karayel ile başrolde oynadığı Kuzey Güney adlı dizide Güney rolünü oynadı.

22 Temmuz 2011'de Burcu Kara ile evlenen Buğra Gülsoy, 2 Ağustos 2012'de boşandı.

2016'da Gupse Özay'ın senaryosunu yazdığı Görümce filminde Gupse Özay ve Eda Ece ile birlikte rol aldı.

2016 yılında senaryosunu kendisinin yazdığı ve Serhat Teoman ile birlikte yönettiği Mahalle adlı filmde Serhat Teoman, Hazar Ergüçlü, Selen Öztürk ve Emre Erkan ile rol alan Buğra Gülsoy, Ömer'i oynadı.

22 Aralık 2017 tarihinde vizyona girecek olan senaryosunu kendisinin yazdığı Acı Tatlı Ekşi adlı filmde Özge Özpirinçci ile başrolü paylaştı.

Filmografisi

2018 Cebimdeki Yabancı
2017 Acı Tatlı Ekşi - Murat
2016 Mahalle - Ömer
2016 Görümce - Ahmet
2015 Aşk Yeniden - Fatih
2014 Bana Artık Hicran De - Sinan
2013 Eski Hikaye - Mete
2011 Güzel Günler Göreceğiz - Cumali
2011-2013 Kuzey Güney - Güney
2010 Gölgeler ve Suretler - Ahmet
2010-2011 Fatmagül'ün Suçu Ne? - Vural Günay
2009-2010 Unutulmaz - Tolga
2008 Hepimiz Birimiz İçin - Nazım