Caner Cindoruk Kimdir? Biyografisi

Caner Cindoruk Kimdir Biyografi
Caner Cindoruk, 17 Nisan 1980 yılında Adana'da doğdu. Amcası ve diğer iki kardeşi de oyunculuk yapmasından dolayı tiyatroya yönelen Caner Cindoruk, Çukurova Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun oldu.

1997 yılında Adana Seyhan Belediyesi Tiyatro Topluluğuna katılarak ve uzun yıllar burada oyunculuk yapan Caner Cindoruk, 2006 yılında arkadaşları ile birlikte İstanbul'a gelerek burada kariyerine devam etti.

2006 yılında Özgü Namal, Cezmi Baskın, Umut Kurt, Meral Okay ve Bahri Beyat ile birlikte Beynelminel adlı filmde ilk rolünü alan Caner Cindoruk, 2007'de Gani Şavata'nın yazıp, yönettiği Kara Güneş adlı dizide Alişir karakterini canlandırdı.

2009-2010 döneminde Orhan Kemal'in eserinden uyarlanan Hanım'ın Çiftliği dizisinde Özgü Namal ve Mehmet Aslantuğ ile başrolü paylaşan Caner Cindoruk, canlandırdığı Kemal Şahin karakteri ile tanındı.

Caner Cindoruk, 2012 yılında Monica Belluci'nin de rol aldığı Gergedan Mevsimi adlı filmde Sahel'in gençliğini canlandırdı.

2013 yılında yayınlanan Aramızda Kalsın dizisinde Uğur Yücel, Binnur Kaya ve Gökçe Bahadır ile rol alan Caner Cindoruk, Civan Alacan rolünü oynadı.

Caner Cindoruk, 22 Nisan 2016'da vizyona giren senaryosunu Zeki Demirkubuz'un yazıp, yönettiği Kor adlı filmde oynadığı Cemal karakteri ile Sadri Alışık Ödülleri kapsamında En İyi Erkek Oyuncu ödlünü aldı.

2016 yılında Fırat karakterini oynadığı İstanbul Sokakları adlı dizide Gizem Karaca ile başrolü paylaşan, Caner Cindoruk, 2017 yılında Özge Özpirinçci ile başrolü paylaştığı Kadın adlı dizide Yaşar Uzel, Bennu Yıldırımlar, Ece Özdikici, Ayça Erturan, Seray Kaya ve Şerif Erol ile birlikte rol aldı.

Filmografisi

2017 Kadın - Sarp Çeşmeli
2016 İstanbul Sokakları - Fırat
2016 Kor - Cemal
2016 Dar Elibse - AKO
2016 Bir Şey Değilim - Mahmut
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem - Silahtar Mustafa Paşa
2015 Ekşi Elmalar - Servet
2014 Çalsın Sazlar - Mahir
2013-2014 Aramızda Kalsın - Civan Alacan
2013 Ateş Altında Aşk
2012 Yabancı - Ferhat
2012 Gergedan Mevsimi
2012 Elveda Katya - Veli
2011-2012 Firar - Nadir
2009-2010 Hanımın Çiftliği - Kemal Şahin
2008 Kelebek - Yusuf
2008 Geç Gelen Bahar - Ali

2008 Yaprak Dökümü - Doktor Nazmi
2007 Kara Güneş - Alişir
2006 Beynelmilelhttp://www.biyografistan.com/2013/05/ozge-ozpirincci-kimdir-biyografisi.html
Previous
Next Post »