Caner Kurtaran Kimdir? Biyografisi

Caner Kurtaran Kimdir Biyografi
Caner Kurtaran, 26 Ekim 1978 yılında İstanbul’da doğdu. İlköğrenim ve liseyi İstanbul'da okuyan Caner Kurtaran, lise yıllarında tiyatro ile ilgilenmeye başladı ve ilk olarak Anadolu Üniversitesi Konservatura girdi. Ancak bir yıl kadar sonra kaydını Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümüne aldırdı ve buradan mezun oldu.

Üniversite sonrası İstanbul Devlet Tiyatrolarında sözleşmeli olarak çalışmaya başlayan Caner Kurtaran, sonrasında ise dizi ve filmlerde oyunculuk yapmaya başladı. 2005 yılında Serdar Akar'ın yönettiği başrolde Necati Şaşmaz'ın oynadığı, Kurtlar Vadisi Irak adlı aksiyon filminde Sağdıç Ebu Ali rolünü oynadı.

2006 yılında Reşat Nuri Güntekin'in Yaprak Dökümü adlı kitabından uyarlanan dizide Halil Ergün, Tolga Karel, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar, Bedia Ener, Gökçe Bahadır, Deniz Çakır, Güler Ökten, Caner Cindoruk ve Fahriye Evcen ile rol alan Caner Kurtaran, dizide Şevket karakterini canlandırdı.

2011 yılında Rutkay Aziz, Perihan Savaş, Tardu Flordun ve İlker Kızmaz ile rol aldığı Sırat adlı dizide Ahmet Sancaktar rolünü oynadı.

2014'te Osmanlı döneminde 20 Mayıs 1878 tarihinde 2. Abdülhamit'i tahttan indirmek ve yerine 5. Murat'ı tahta çıkarmak için Ali Suavi ve yandaşları tarafından yapılana Çırağan Baskını olayını konu alan dizide Ali Suavi'yi canlandırdı. 

2017 yılında vizyona giren Kore savaşı yıllarında yaşanan bir hikaye konu alan Ayla adlı filmde Sadık rolünü oynadı. Filmde rol alan diğer oyuncular ise İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Ali Atay, Damla Sönmez, Murat Yıldırım, Meral Çetinkaya, Büşra Develi ve Taner Birsel oldu.

Filmografisi

2017 Ayla : The Daughter of War - Sadık
2015 Bir Deniz Hikayesi - Semih
2015 Acil Servis - Dr. Cenk
2014 Çırağan Baskını - Ali Suavi
2012 Huzur Sokağı
2012 Böyle Bitmesin
2012 Araf Zamanı
2011 Gün Akşam Okulu - Kaan
2011 Sırat - Ahmet Sancaktar
2010 Aşk ve Ceza - Mehmet
2006-2007 Yaprak Dökümü - Şevket
2006 Kırık Kanatlar

2005 Kurtlar Vadisi Irak - Sağdıç Ebu Ali
2005 Güz Yangını

2003 Kasabanın İncisi
2000 Yılan Hikayesi - Hırsız
Previous
Next Post »