Cihat Tamer Kimdir? Biyografisi

Cihat Tamer
Cihat Tamer, 24 Şubat 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun oldu. Bakırköy Halkevi'nde amatör olarak tiyatroya başlayan Cihat Tamer, yıllar içerisinde, Münir Özkul, Bulvar, Üç Maymun Kabare, Deve Kuşu Kabare ve Dostlar Tiyatrosu gibi birçok tiyatroda çalıştı

1986 yılında Perran Kutman'ın oynadığı Perihan Abla dizisinde Patron Cihat'ı oynayan Cihat Tamer, 1989-1991 yılları arasında Bizimkiler dizisinde Şevket rolünü canlandırdı. Ancak alacaklarını alamadığından dolayı diziden ayrıldı.

1992-2002 yılları arasında senaryosunu Kandemir Konduk'un yazdığı sevilen dizi Mahallenin Muhtarları'nda 10 yıl boyunca Muhtar rolünü oynadı. Dizide Erkan Can, Aydan Burhan, Sevil Üstekin, Esra Akkaya, Filiz Taçbaş, Leman Çıdamlı, Işık Aras ve Goncagül Sunar gibi birçok oyuncu rol aldı.

2016 yılında Ayça Ayşin Turan, Aras Aydın, Begüm Akkaya, Bennu Yıldırımlar, Burak Sevinç ve Şebnem Bozoklu ile birlikte Altınsoylar dizisinde rol alan Cihat Tamer, Muhiddin Altınsoy'u oynadı.

Filmografisi

2016 Yok Artık 2 - Doktor Fazıl
2016 Vezirparmağı
2016 Altınsoylar - Muhiddin Altınsoy
2015 Ne Münasebet - Hakkı
2015 Tehlikeyle Flört
2014 Kiraz Mevsimi
2014 Muczie
2014 Bana Adını Sor - Osman Baba
2013 Yalan Dünya
2013 20 Dakika - Nedşm
2011 Tövbeler Tövbesi - Egemen
2009 Çılgın Kanal - Albay

2009 Zoraki Başkan - Dündar Kara
2009 Güneşi Gördüm - Hakim
2008 Usta - Ender Kaptan
2008 Talih Kuşu - Selim Tellioğlu
2007 Zoraki Koca - Recep

2005 Aşk Oyunu - Haldun
2005 Aşk Her Yaşta - Emin
2005 Sen misin Değil misin? - Adnan
2004 Zor Adam  - Patron
2004 Paydos
2004 Şans Kapıyı Kırınca - Başbakan
2003 Fişgittin Bey
2001 Koltuk Sevdası
2000 Eşref Saati - Şükrü
1997 Yasemince
1995 Oğlum Adam Olacak - Fikret
1994 Şenlik Var
1993 Düğüm
1993 Kavuşma
1993 Üçüzler
1992 Herkesin Hayali
1992-2002 Mahallenin Muhtarları
1990 Kırmızı Kart
1989-1991 Bizimkiler - Şevket

1988 Güler misin? Ağlar mısın? - Cihat
1987 Hayallerim, Aşkım Ve Sen
1986 Değirmen
1986 Yoksul
1986 Perihan Abla - Patron Cihat

1986 Değirmen - Vali
1985 Patron Duymasın - Galip Şenhisar
1984 Bir Yudum Sevgi

1984 Dağınık Yata - Jigolo
1981 Hababam Sınıfı Güle Güle
1980 Gerzek Şaban - Soyguncu
1974 Çılgınlar - Doktor
1973 Behçet Derler Adıma
1971 Bir Varmış Bir Yokmuş