Cihat Tamer Kimdir? Biyografisi

Cihat Tamer
Cihat Tamer, 24 Şubat 1943 yılında İstanbul'da doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Akademisi'nden mezun olduktan sonra, 1959'da Bakırköy Halkevi'nde amatör olarak tiyatroya başladı. 1961'den itibaren sırasıyla Münir Özkul Tiyatrosu, Bulvar Tiyatrosu, Üç Maymun Kabare Tiyatrosu, Devekuşu Kabare, Üsküdar Oyuncuları,Dostlar Tiyatrosu ve Cihat Tamer-Ercan Yazgan Tiyatrosu'nda çeşitli oyunlarda görev aldı. Sinema filmleri ve tv dizilerinde oynadı. Sanatçı Çasod üyesidir.






Filmografisi

Yalan Dünya - 2013
20 Dakika - 2013 Ali'nin babası
Tövbeler Tövbesi - 2011
Çılgın Kanal - 2009
Zoraki Koca - 2007
Aşk Her Yaşta - 2005
Sen misin Değil misin? - 2005
Zor Adam - 2004
Paydos - 2004
Şans Kapıyı Kırınca - 2004
Fişgittin Bey - 2003
Koltuk Sevdası - 2001
Eşref Saati - 2000
Yasemince - 1997
Oğlum Adam Olacak - 1995
Şenlik Var - 1994
Düğüm 1993
Kavuşma - 1993
Üçüzler - 1993
Herkesin Hayali - 1992
Mahallenin Muhtarları - 1992
Kırmızı Kart - 1990
Bizimkiler - 1989-1991
Hayallerim, Aşkım Ve Sen - 1987
Değirmen - 1986
Yoksul - 1986
Perihan Abla - 1986
Patron Duymasın - 1985
Bir Yudum Sevgi - 1984
Bir Varmış Bir Yokmuş - 1971
Previous
Next Post »