Devrim Yakut Kimdir? Biyografisi

Devrim Yakut Kimdir Biyografi
Devrim Yakut, 27 Mayıs 1968 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan Devrim Yakut, 1994-2003 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosunda oyunculuk yaptı.

2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosuna transfer olan Devrim Yakut, 2007-2008 döneminde müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptı. Adana Tiyatro Atölyesinin kurucularından olan Devrim Yakut, burada oyunculuk üzerine eğitimler de verdi. 2005 yılında Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünde Temel oyunculuk dersleri vermeye başladı.

Devrim Yakut, 2007-2008 döneminde Ankara Devlet Tiyatrosunda rol aldığı Tek Kişilik Şehir adlı tiyatro oyunundaki rolü ile Ankara Sanat Kurumu tarafından Yılında Kadın Oyuncusu ve Lions Ödülleri kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ödüllerini aldı.

Devrim Yakut, 2012 yılında oyuncu Alper Kut ile evlendi.

2013 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yazıp, yönettiği Kelebeğin Rüyası adlı filmde Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah, Belçim Bilgin, Ahmet Mümtaz Taylan, Yılmaz Erdoğan ve Taner Birsel ile rol alan Devrim Yakut, Fikriye onur karakterini canlandırdı.

2014 yılında senaryosunu Birol Güven'in yazdığı Home Ofis adlı dizide Cengiz Bozkurt ile başrolü paylaştı.

2017 yılında Ekin Koç, Hazar Ergüçlü, Ahmet Mümtaz Taylan ve Olgun Toker ile rol aldığı Hayat Sırları adlı dizide İnci Kuzgun karakterini canlandırıyor.

Filmografisi 

2017 Salur Kazan : Zoraki Kahraman
2017 Hayat Sırları - İnci
2017 Aile Arasında
2016 Deli Dumrul
2016 Cesur ve Güzel - Mihriban
2016 Dar Elbise
2015 Ekşi Elmalar - Ayda
2015 Düğün Dernek 2 : Sünnet - Hatice
2015 8 Saniye - Teyze
2014 Çalsın Sazlar - Suna Abla
2014 Yağmur Kıyamet Çiçeği - Saviye Koyuncu
2014 Sadece Sen - Hülya
2014 Home Ofis - Gülseren
2013 Bana Masal Anlatsana - Selma
2014 Analı Oğullu - Sidar
2013 Vicdan - Esma
2013 Kelebeğin Rüyası - Fikriye
2013 Düğün Dernek - Hatice

2013 Ben Onu Çok Sevdim - Naciye Aydan
2012 Annem Uyurken - Nuran
2011 Yenide Başla - Neriman
2011 Lüks Otel - Frida
2011 Keşanlı Ali Destanı - Rukiye
2008-2013 Unutma Beni - Nermin
2006 Hisarbuselik - Naciye
Previous
Next Post »