Devrim Yakut Kimdir? Biyografisi

Devrim Yakut
Devrim Yakut, 27 Mayıs 1968 yılında doğdu. Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nden 1992 yılında mezun oldu. DTCF Tiyatro Bölümü'nde önce tiyatro kuramları, sonra da oyunculuk eğitimi aldı. 1994 yılında Adana Devlet Tiyatrosu kadrosuna oyuncu olarak katıldı ve 2003 yılına dek burada görev aldı. Kuruculuğunda bulunduğu Adana Tiyatro Atölyesi'nde çalıştı. Bu kurumda oyunculuğun yanı sıra yapımcı ve eğitmen olarak da görev yaptı. 2003 yılında Ankara Devlet Tiyatrosu'na atandı. 2005 yılından bu yana Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nde Temel oyunculuk dersleri vermektedir.

Devrim Yakut, 2007'de Ankara Devlet Tiyatrosu müdür yardımcılığı görevine atanmış, 2006-2007 tiyatro sezonunda Kocasını Pişiren Kadın oyunu ile Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu'na misafir oyuncu olarak katılmıştır. Devrim Yakut, 2008-2013 yılları arasında Unutma Beni dizisinde Nermin rolünü canlandırdı. 2012 yılında ise Annem Uyurken dizisinde Nuran rolünü oynadı.

Devirim Yakut, 2013 yılında Kelebeğin Rüyası ve Düğün Dernek filmlerinde rol aldı. Ayrıca yeni başlayan Vicdan dizisinde Esma karakterini canlandırıyor.

Filmografisi 


2013 Vicdan - Esma
2013 Kelebeğin Rüyası
2013 Düğün Dernek

2012 Annem Uyurken - Nuran
2011 Yenide Başla - Neriman
2011 Lüks Otel - Frida
2011 Keşanlı Ali Destanı - Rukiye
2008-2013 Unutma Beni - Nermin
2006 - Hisarbuselik
Previous
Next Post »