Ebru Karanfilci Kimdir? Biyografisi

Ebru Karanfilci
Ebru Karanfilci, 22 Haziran 1971 yılında İzmir’de doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi İzmir'de okudu.Müjdat Gezen'in kurduğu Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nin tiyatro bölümünü bitirdi.

Sonra İstanbul'da Marmara Üniversitesi’nde Turizm-Otelcilik bölümünden mezun oldu. Makyözlük eğitimi aldı. Çeşitli müzikallerde rol aldı. İzel’in ‘‘Hasretim’’ adlı şarkısının klibinde dans etti. Devlet tiyatrosunda bir dönem oynadı.


Ebru Karanfilci, özel tiyatrolarda tiyatro oyunlarında oynadı. Birçok dizide, filmde, reklamda ve tiyatro oyunlarında oynamıştır. Yengeç burcu olan, modern dans ve bale yapan Ebru Karanfilci koyu Göztepe Spor Kulübü taraftarıdır. 2006-2009 yılları arasında 104 bölüm olarak atv’de yayınlanan Sinem Kobal’ın başrolünde oynadığı Selena adlı bir çocuk - bilim kurgu dizisinde Afrodit adlı karakteri başarıyla canlandırmıştır. Şu anda 200 bölümü aşkın süredir yayında olan Sihirli Annem dizisinde 6 sezon boyunca Nevra Serezli'nin canlandırdığı Dudu karakterinin gençliğini canlandırmaktadır.


Filmografisi

Diziler

Ruhsar (Reyhan) 1997
Kahkaha Show 2000
Hızır Bey 2000
Vay Anam Vay (Hüsniye) 2001
Zor Baba 2002
Büyükannenin Konağı (Gülüm) 2003
En İyi Arkadaşım 2004
Canın Sağolsun (Aysel) 2005
Sevda Çiçeği (Zeynep) 2005
Yumurcak TV 2005
Yumurcaklar Kampı 2005
Afacanlar Kampı 2005
Yağmurdan Sonra (Sima) 2006
Selena (Afrodit) 2007
Küçük Sırlar (Alinin Annesi) 2010
Sihirli Annem (Dudu)2011
Camdan Papuçlar
Avrupa Avrupa (2012)

Sinema

Sen Ne Dilersen (Sümbül) 2005
Hiç Yoktan Aşk 2000

Tiyatro

2071 Yılında Türkiye 1991
Yarı Şaka Yarı Ciddi
Hangisi Karısı
Ayıp Ettik
Kadı müzikali
Geçmiş Olsun
Haydi Karına Koş
Ava Giden Avlanır


Sunduğu Yarışmalar

Kapıda Biri mi Var? 2008 (Yarışma)
Previous
Next Post »