Ege Tanman Kimdir? Biyografisi

Ege Tanman Kimdir Biyografi
Ege Tanman, 26 Şubat 1998 yılında Bursa'da doğdu. Küçük yaşta oyunculuğa başlayan Ege Tanman, ilk olarak Emrah ve Özlem Conker'in oynadığı, Kınalı Kar adlı dizide oynadığı minik Efe karakteri ile ekran karşısına çıktı.

2005 yılında Çağan Irmak'ın yazıp, yönettiği ödüllü film Babam ve Oğlum'da Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Binnur Kaya, Hümeyra ve Yetkin Dikinciler ile rol alan Ege Tanman, filmde Deniz rolünü oynadı.

2007-2010 döneminde Evrim Akın, Tan Sağtürk, Oya Aydoğan, Sevinç Aktansel, Fatoş Kabasakal, Mehmet Usta ve Reyhan Asena Keskinci'nin de oynadığı Bez Bebek dizisinde Emre rolünü oynadı.

Ege Tanman, 2008'de Onur Ünlü'nün yazıp, yönettiği Çocuk isimli filmde Hayko Cepkin ve Tuba Ünsal rol aldı.

2011-2013 döneminde Onur Ünlü'nün yönettiği Leyla ile Mecnun adlı dizide Kaan karakterini canlandıran Ege Tanman, 2013 yılında yine Onur Ünlü'nün yönettiği absürt komedi dizisi Bende Özledim de Ege rolünü oynadı.

Filmografisi

2013 Bende Özledim - Ege
2012 Şubat - Kenan
2012 İbreti Ailem - Futbolcu Hakan
2011-2013 Leyla ile Mecnun - Kaan
2009 Beş Şehir - Osman
3007 Çocuk - Çocuk
2007 Bez Bebek - Emre
2006 Acemi Cadı - Can
2006 Sev Kardeşim - Çetin Uzunoğlu
2005 Kezban Yenge - Cemal
2005 Babam ve Oğlum - Deniz
2005 Kandil
2004 Yusufçuk - Yusuf
2002 Kınalı Kar - Efe
Previous
Next Post »