Ercan Kesal Kimdir? Biyografisi

Ercan Kesal
Ercan Kesal, 1959 yılında Nevşehir'in Avanos ilçesinde doğdu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Ercan Kesal, uzun yıllar doktorluk yaptıktan sonra 2002 yılında Nuri Bilge Ceylan'ın Uzak adlı ödüllü filminde rol alarak oyunculuğa başladı.

2009 yılında senaryosunu Nuri Bilge Ceylan ve Ebru Ceylan ile birlikte yazdığı, 3 Maymun'da Yavuz Bingöl, Hatice Aslan ve Ahmet Rıfat Şungar ile birlikte rol alan Ercan Kesal, filmde oynadığı Servet rolü ile Sadri Alışık ödülleri kapsamında En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.

2009'da Binnur Kaya, Engin Günaydın, Settar Tanrıöğen ve İlker Aksum ile Vavien filminde rol alan Ercan Kesal, Süleyman rolünü oynadı.

2011 yılında Nuri Bilge Ceylan ile senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda rol aldığı Bir Zamanlar Anadolu'da adlı sinema filmi birçok otoriteden En İyi Kurgu ve En İyi Senaryo ödülleri kazandı.

2012 ve 2013'te çekilen Demet Akbağ'ın oynadığı, Hükemet Kadın 1 ve 2 filmlerinde Aziz Veysel karakterini canlandırdı.

2012 yılında Küf adlı filmde başrolde oynayan Ercan Kesal, filmde oynadığı Basri karakteri ile 2013 Frankfurt Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

2017 yılında Çukur adlı dizide İdris Koçovalı karakterini canlandırdı.

Ercan Kesal, kendisi gibi oyunculuk yapan Nazan Kesal ile evli bir çocuk babasıdır.

Filmografisi

2017 Çukur - İdris Koçovalı
2017 Die Hölle - Gökhan
2016 İçerde - Akın Işık
2016 Yol Kenarı
2016 Eksi Bir
2015 Bulantı - Doktor
2013 Sen Aydınlatırsın Geceyi - İrfan
2013 Hükümet Kadın 2 - Aziz Veysel
2013 Ben O Değilim - Nihat
2013 Yozgat Blues
2012 Küf - Basri
2012 Hükümet Kadın - Aziz
2011 Bir Zamanlar Anadolu'da - Muhtar
2010 Albatrosun Yolculuğu - Maruf Şükrü
2009 Vavien - Süleyman
2008 Üç Maymun - Servet
2002 Uzak