Biyografi Ara

Erol Günaydın Kimdir? Biyografisi

 

Erol Günaydın
Erol Günaydın, 16 Nisan 1933 yılında Trabzon'nun Akçaabat ilçesinde doğdu. Galatasaray Lisesinde başladığı tiyatro hayatına Haldun Dormen tiyatrosunda devam etti.

Uzun yıllar burada çalışan Erol Günaydın, Kent Oyunculuarı ve Genar Tiyatrosu gibi topluluklar da tiyatroya devam etti. Sonraki yıllarda ise Ferhan Şensoy'un kurduğu Orta Oyuncular topluluğuna katıldı.

Tiyatro dışında filmlerde de rol alan Erol Günaydın, ayrıca uzun yıllar birçok filmde seslendirme sanatçılığı da yaptı.

1965 yılında Erol Keskin ile senaryosunu yazdığı ve aynı zamanda oyuncu olarak da katıldığı Güzel Birgün için adlı filmde Belgin Doruk, Haldun Dormen, Altan Erbulak, Nisa Serezli ile birlikte rol aldı. Filmde Abbas Duran rolünü oynadı. Bu filmin senaryosu ile 1967 Antalya Film Şenliğinde En İyi Senaryo ödülünü kazanan Erol Günaydın, aynı zamanda oynadığı Abbas Duran rolü ile En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülün layık görüldü.

1995-2003 yılları arasında yayınlanan Ümit Yesin, Bekir Aksoy, Cengiz Küçükayvaz, Selim Erdoğan ve Tuna Arman'ın da oynadığı Çiçek Taksi dizisinde canlandırdığı Ramco karakteri ile izleyici tarafından benimsendi. Sonraki yıllarda benzer bir versiyonu olan Akasya Durağı adlı diziye de katıldı.

Güneş Günaydın ile evli olan Erol Günaydın, eşini 2006 yılında kaybetti. Ayşe Günaydın, Fatoş Günaydın ve Günfer Günaydın olmak üzere 3 çocuk babasıydı.

Erol Günaydın, 15 Ekim 2012 tarihinde tedavi gördüğü Acıbadem Kadıköy Hastanesinde kalp yetmezliğinden dolayı vefat etti. Kabri Feriköy Mezarlığındadır.
Erol Günaydın Kimdir? Biyografisi Erol Günaydın Kimdir? Biyografisi Biyografistan Erol Günaydın Hayatı,Erol Günaydın Biyografi, Erol Günaydın Nereli ve Hakkında Bilgi Erol Günaydın , 16 Nisan 1933 yılında Trabzon'nun Akçaabat ilçesinde doğdu. Galatasaray Lisesinde başladığı tiyatro hayatına Haldun Do... 4.5 5

Hiç yorum yok: