Esra Akkaya Kimdir? Biyografisi

Esra Akkaya
Esra Akkaya, 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Esra Akkaya, Mahallenin Muhtarları dizisindeki "Şirin" rolüyle tanınan Akkaya, 1983 yılında Tevfik Gelenbe Tiyatrosu'yla sanat hayatına atıldı. 1988'de Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı mezunu olan sanatçı öğrenimi sırasında İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda "Büyük Miras" adlı oyunda rol aldı.

Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nun "Bedava mı Sandın" ve "Prometheus" adlı oyunlarında çalıştı. Antalya Devlet Tiyatrosu'nda da çalışan Akkaya, tiyatro dışında çeşitli TV dizileri ve filmlerde rol aldı. 1999-2000 yılları arasında oyuncu Yetkin Dikinciler'le bir evlilik yapmıştır.

Esra Akkaya, 1994 yılında yazmış olduğu "Bu Masal Bizim" adlı çocuk oyunu Akdeniz Kültürleri Vakfı'nca sahnelendi.

Esra Akkaya, 2010 yılında kardeşleri Kaya ve Sarp Akkaya ile birlikte AKKAdemi Tiyatro'yu kurdular.

Filmografisi


2013 Muhteşem Yüzyıl - Konuk Oyuncu
2013 20 Dakika -
2005 Sonradan Görmeler - Aslı
2004 Bir Dilim Aşk - Oya
2000 Yarı Şaka Yarı Ciddi -
1999 Günaydın İstanbul Kardeş - Sadenaz
1998 Karanlıkta Biri Var -
1992-2002 Mahallenin Muhtarları - Şirin
Previous
Next Post »