Biyografi Ara

Fatma Belgen Kimdir? Biyografisi

 

Fatma Belgen
Fatma Belgen, 16 Haziran 1949 yılında Manisa'da doğdu. İlkokul ve Ortaokulu Manisa'da tamanlayan Fatma Belgen, liseyi Manisa Fatih Anadolu Lisesi'nde okuduğu sırada İstanbul'a taşındılar. Burada Nişantaşı Kız Lisesi'nde liseyi tamamladı.

Katıldığı Ses Artist Yarışması'nda 2. olan Fatma Belgen, 70'li yıllardan itibaren oyunculuğa başlayan Fatma Belgen, 1972 yılında Feridun Karakaya'nın Amerika'da çekilen Cilalı İbo Teksas Fatihi filminde rol aldı. Aynı yıl Tahir ile Zühre adlı sinema filminde Yıldıray Çınar ile başrolü paylaştı.

1970'li yıllardan bu yana aranan oyuncular arasında olan Fatma Belgen, yaklaşık 50 yıldır neredeyse ara vermeden oyunculuk kariyerine devam etmektedir. Serdar Gökhan, Aytaç Arman, Tamer YiğitEşref Kolçak, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Aydemir Akbaş ve Tanju Korel gibi birçok isimler birlikte rol aldı.

Son yıllarda özellikle STV'nin Büyük Buluşma, Sır Kapısı, Kollama, Şefkat Tepe gibi yapımlarında oynayan Fatma Belgen, günümüze kadar 200 civarında sinema filmi ve dizi projesinde çeşitli rollerde oynadı.

2016 yılında Timuçin Esen, Şevval Sam ve Murat Aygen'in başrolleri paylaştığı Bodrum Masalı dizisinde Üzüm karakterini oynadı.
Fatma Belgen Kimdir? Biyografisi Fatma Belgen Kimdir? Biyografisi Biyografistan Fatma Belgen Hayatı,Fatma Belgen Biyografi,Fatma Belgen Nereli ve Kaç Yaşında, Fatma Belgen Hakkında Bilgi Fatma Belgen , 16 Haziran 1949 yılında Manisa'da doğdu. İlkokul ve Ortaokulu Manisa'da tamanlayan Fatma Belgen, liseyi Manisa Fati... 4.5 5

Hiç yorum yok: