Biyografi Ara

Feri Cansel Kimdir? Biyografisi

 

Feri Cansel
Feri Cansel, 7 Temmuz 1944 yılında Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde doğdu. İngiltere'de okuyan Feri Cansel, okuldan sonra Londra'da çalışmaya başlamış ve İngiliz vatandaşlığına geçmiştir.

Genç yaşta yaptığı evliliğinden 23 Mart 1963 tarihinde kızı İlter dünyaya geldi. Kızı sonraki yıllarda adını Zeynep Cansel olarak değiştirmiş ve annesi gibi oyunculuk kariyerini seçmiştir.

1964'te ise Türkiye'ye kaçak olarak gelen Feri Cansel, İstanbul, Taksim'de bir gece kulübünde kaçak olarak çalışmaya başladı. Burada güzelliği ile birçok kişinin ilgisini çekerek 1964'te Ahmet Mekin'in başrolde oynadığı Kan ve Gurur adlı filmde rol aldı.

1967 yılında Sadri Alışık ve Filiz Akın'ın oynadığı Bekar Odası adlı sinema filminde Leyla Oral karakterini canlandıran Feri Cansel, 1968'de Tanju Korel ve Türkiye Güzel Nebahat Çehre'nin oynadığı Dev Adam filminde rol aldı. 1969 yılında Yılmaz Güney ile birlikte rol aldığı Bir Çirkin Adam filminde ki Feri rolünden sonra Yeşilçam'ın en çok aranan oyuncuların biri oldu.

1970'li yıllarda erotik film furyasına Feri Cansel'de katıldı. Aydemir Akbaş, Salih Güney, Ali Poyrazoğlu, Yılmaz Köksal ve Behçet Nacar gibi isimlerle birçok filmde rol aldı. Bu filmler sayesinde Kasımpaşalı Emmanuelle lakabını aldı.

Feri Cansel, 1974 yılında geçirdiği bir trafik kazası sonrasında göğüslerinde ki silikonları çıkarttı.

12 Temmuz 1976'da ünlü iş adamı Yusuf Tereyağlıoğlu ile evlenen Feri Cansel, 3 yıl kadar sürdürdüğü evliliğini 1979 yılında boşanarak sonlandırdı.

Son olarak 1982 yılında Gökhan Güney'in Gözüm Gibi Sevdim adlı filminde Esra rolünü oynayan Feri Cansel, 2 Eylül 1983 tarihinde bir süredir birlikte yaşadığı sevgilisi Melih Ük tarafından başından vurularak öldürüldü. Kabri, Lefkoşa mezarlığına defnedildi.

Feri Cansel'in katili tutuklanarak 15 yıl 10 ay hapis cezası almasına rağmen çıkarılan bir aftan dolayı sadece 7 yıl kadar hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.
Feri Cansel Kimdir? Biyografisi Feri Cansel Kimdir? Biyografisi Biyografistan Feri Cansel Hayatı,Feri Cansel Biyografi, Feri Cansel Nereli ve Hakkında Bilgi Feri Cansel , 7 Temmuz 1944 yılında Kıbrıs'ın Lefkoşa şehrinde doğdu. İngiltere'de okuyan Feri Cansel, okuldan sonra Londra'da... 4.5 5

Hiç yorum yok: