Biyografi Ara

Figen Han Kimdir? Biyografisi

 

Figen Han
Figen Han, (Nevval Karpuz), 5 Şubat 1950 yılında doğdu. 1965 yılında Cüneyt Arkın'ın Silahların Sesi adlı filminde ilk rolünü alan Figen Han, 1970 yılında Cem Karaca ile Kralları Öfkesi filminde birlikte rol aldı.

100 civarında Yeşilçam filminde rol aldı. Yetmişli yıllarda Yeşilçam erotik filmlerinin birçoğunda rol aldı. Özellikle Yılmaz Köksal ile oynadığı Önce Sev Sonra Vur, Önce Sev Sonra Öldür ve Vur Öp Okşa gibi filmlerde oynadığı roller ile hafızalarda kalmıştır.

Son Olarak 1983 yılında Bulut Aras, Kazım Kartal, Yıldırım Gencer ve Sami Hazinses'in oynadığı Bir Zamanlar Kardeştik adlı sinema filminde Figen karakterini canlandıran, Figen Han, daha sonra sinemayı bıraktı.

Sinemayı bırakalı 20 yıldan uzun bir süre olan Figen Han, şimdilerde İstanbul'un Şişli semtinde bir apartman'ın bodrum katında bir sürü kedisi ile birlikte tek başına sakin bir hayat sürmektedir.
Figen Han Kimdir? Biyografisi Figen Han Kimdir? Biyografisi Biyografistan Figen Han Hayatı,Figen Han Biyografi,Figen Han Nereli ve Kaç Yaşında,Figen Han Hakkında Bilgi Figen Han, (Nevval Karpuz) , 5 Şubat 1950 yılında doğdu. 1965 yılında Cüneyt Arkın 'ın Silahların Sesi adlı filminde ilk rolünü alan F... 4.5 5

Hiç yorum yok: