Funda Eryiğit Kimdir? Biyografisi

Funda Eryiğit Kimdir Biyografi
Funda Eryiğit, 6 Kasım 1984 yılında Hollanda'nın Zwolle şehrinde doğdu. Aslen Samsunlu olan Funda Eryiğit, Kadir Has Anadolu Lisesi'nden sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü ile Tiyatro bölümlerinden mezun oldu.

Canım Ailem adlı dizide oynadığı Seyhan rolü ile tanınan Funda Eryiğit, 2011 yılında Haluk Bilginer ve Demet Akbağ'ın başrolde oynadığı İstanbul'un Altınları dizisinde Ayşegül Altın Açık karakterini canlandırdı.

2013 yılında Sessizlik adlı tiyatro oyunundaki rolü ile Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncuları ödülleri kapsamında Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu ödülünü aldı.

Funda Eryiğit, 2015 yılında Caner Özyurtlu'nun yönettiği Erkan Kolçak Köstendil, Ceren Moray, Şebnem Bozoklu, Serkan Keskin, Çağlar Çorumlu, Murat Akkoyunlu ve Demet Evgar ile birlikte rol aldığı Yok Artık adlı komedi filminde Filiz rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Kara Yazı

2017 Fatih
2016 Gecenin Kraliçesi - Esra
2016 Poyraz Karayel - Eda
2015 Yok Artık - Filiz
2015 Undercower - Tümay
2015 Tereddüt - Şehnaz
2015 Eksik - Melek
2014 Limonata - Nihal
2014 Karadayı - Belgin
2013 Eski Hikaye - Türkan
2012 Uçurum - Pınar
2011 İstanbul'un Altınları - Ayşegül Altın Açık
2009 Ev
2008 İş Arıyoruz - Aslı
2008-2010 Canım Ailem - Seyhan
Previous
Next Post »