Funda Şirinkal Kimdir? Biyografisi

Funda Şirinkal Kimdir Biyografi
Funda Şirinkal, 1971 yılında Avustralya'nın Melbourne şehrinde doğdu. İzmir Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun olan Funda Şirinkal, dizi ve filmlerde oyunculuk yapmaktadır.

2000 yılında Yalan Dünya dizisinde Zeynep Kılıç rolünü oynayan Funda Şirinkal, 2003 yılında Bir İstanbul Masalı adlı dizide Nazlı Yenice karakterini canlandırdı.

2010 yılında yılında Çağan Irmak'ın yazıp, yönettiği, Prenses'in Uykusu adlı filmde Çağlar Çorumlu, Sevinç Erbulak, Genco Erkal, Alican Yücesoy, Ayşe Nil Şamlıoğlu ve Şevval Başpınar ile rol alan Funda Şirinkal, Aygül rolünü oynadı.

2013 yılında Malta vatandaşı Rene Cannao ile evlenen Funda Şirinkal'ın aynı yıl Leonard adını verdikleri bir çocuğu oldu. 2014 yılında olaylı bir şekilde boşandı.

Funda Şirinkal, 2015 yılında acil servis çalışanlarını konu alan Acil Servis adlı dizide Pembe rolünü oynadı.

Filmografisi

2015 Acil Servis - Pembe

2013 Kelebeğin Rüyası
2010 Prensesin Uykusu - Aygül
2009 Adını Sen Koy
2007 Pars : Narkoterör - Nazan Baturay
2006 Kabuslar Evi: Takip
2003 Bir İstanbul Masalı- Nazlı Yenice
2000 Akasya Pasajı
2000 Yalan Dünya - Zeynep Kılıç
1999 Salkım Hanımın Taneleri - Binnur
1999 Umut Yolcuları
1999 Yılan Hikayesi - Gazeteci Aslı
1998 Tele Dadı
1998 Laleli'de Bir Azize - Talebe
1998 Çiçeği Büyütmek
1998 Cumhuriyet
1998 Gemide
1996 Bir Erkeğin Anatomisi
1996 Başka İstanbul Yok
1996 Tatlı Kaçıklar
1995 Bir Kadının Anatomisi
1995 Gizli Aşk
1995 Sahte Dünyalar - Zeynep Kılıç
1995 Çiçek Taksi
1994 Umut Dünyası
1993 Rüstem'in Gazinosu
1992 Yağmur Beklerken
Previous
Next Post »