Gülçin Hatıhan Kimdir? Biyografisi

Gülçin Hatıhan
Gülçin Hatıhan, 21 Aralık 1972 yılında İstanbul'da doğdu. Gülçin Hatıhan, İlk,orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlayan Hatıhan, ilk eğitimini tiyatro Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde almıştır.

Gülçin Hatıhan, 1999 yılında gittiği New York'ta 10 yıl yaşayan Hatıhan, Broadway'de ilk türk müzikali'nin yönetmenliğini yapmıştır. Basad'da (Bakırköylü Sanatçılar Derneği)Tiyatro Yürütme Kurulu Baskanıdır ve Konservatuara Hazırlık Sınıfı'nın eğitmenliğini yapmaktadır. 

Gülçin Hatıhan, 2004 yılından beri oyunculuğa eşzamanlı yönetmenlik de yapmaktadır. Broadway'de ilk kez sahnelenen Türk müzikallerinin yönetmenidir. (Hisseli Harikalar Kunmpanyası, 2009, Beacon Theater, NY) Türkiye'de de yönetmenliğe devam etmektedir. Son oyunu Bakırköy Belediye Tiyatroları'nda sergilenen Televizyon Cumhuriyeti'dir.


Filmografisi

Nizama Adanmış Ruhlar - 2013
Suskunlar - 2012 (Züleyha)
Kendimize Doğru - 2012 (Suzan)
İnsan Aldandı - 2011
Bir Günah Gibi - 2011
Avrupa Avrupa - 2011
Çocuklar Duymasın - 2010
Küçük Kadınlar - 2010
Kabimi Kıra Kıra - 1997
Çılgın Bediş - 1997
Kaygısızlar - 1994
Hadi Gel Bar - 1992
Previous
Next Post »