Güner Özkul Kimdir? Biyografisi

Güner Özkul Biyografi Kimdir
Güner Özkul, 1 Şubat 1966 yılında İstanbul'da doğdu. Ünlü oyuncu Münir Özkul ve Suna Selen'in kızıdır. Mimar Sinan Üniversitesi Grafik bölümünden mezun olan Güner Özkul, yüksek lisansını da bu alanda yaptı. Doktorasını ise Sinema Televizyon alanında yaptı.

Okuldan sonra bir süre mesleğini yapan Güner Özkul, ayrıca oyunculuk ve seslendirme çalışmaları da yapmaktadır. Ayrıca CNN Türk'te yayınlanmış olan Afiş adlı programda sunuculuk da yaptı.

Tiyatrocu anne ve babanı kızı olmasından dolayı küçük yaşlardan bu yana oyunculuk ile iç içe oldu. 1979 yılında babası Münir Özkul'un oynadığı İbiş'in Rüyası filminde rol aldı.

1998'de Olgun Arun ile evlenen Güner Özkul, 2003 yılında boşandı. 2009 yılında ise Kıbrıs'ta ki sperm bankası aracılığı ile tek başına anne olmayı tercih etti ve Süreyya Özkul adını verdiği bir çocuğu oldu.

Güner Özkul, 2003 yılında Eve Ensler'in Vajina Monologları adlı tiyatro oyununda rol aldı.

2006'da yayınlanan Osmanlı devletinin birinci dünya savaşı yılları ve Arabistanlı Lawrance'ı konu alan Semir Aslanyürek'in yazıp, yönettiği, Eve Giden Yol 1914 adlı sinema filminde Aliye rolünü oynayan Güner Özkul, 2007'de Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay'ın başrolde oynadığı, Ademin Trenleri filminde Hamiyet'i canlandırdı.

Güner Özkul, 2016 yılında Mahsun Kırmızıgül'ün yazıp yönettiği ve aynı zamanda başrolde oynadığı Vezir Parmağı adlı filmde Nagehan Hatun karakterini canlandırdı.

Filmografisi


2017 Babam
2016 Vezir Parmağı - Nagehan Hatun
2015 İkimize Bir Dünya
2013 Mc Dandik
2011 Sende Gitme - Yeşim
2009 Kollama - Sevilay
2009 Karanlıktakiler
2008 Bahtı Kara
2008 Dedektif Biraderler
2007 Adem'in Trenleri - Hamiyet
2007 İki Yabancı
2007 Aşk Eski Bir Yalan
2007-2008 Doktorlar - Ceylan
2006 Eve Giden Yol 1914 - Aliye
2006 Balıketi
2005 Yine de aşığım
2004 Zümrüt - Aylin
2004 Yağmur Zamanı
2003 Neredesin Firuze - Neval Hemşire
2002 Zalim
2002 Azad
2001 Şelale - Azgın Anne
1995 Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey
1992 Sarı Tebessüm
1992 Leyleğin Getirdiği
1979 İbiş'in Rüyası
Previous
Next Post »