Güner Özkul Kimdir? Biyografisi

Güner Özkul, 1 Şubat 1966 yılında İstanbul'da doğdu. Bir süre CNN Türk'teki Afiş adlı kültür sanat programını sunmuş, film ve dizilerde rol almıştır. Suna Selen ile Münir Özkul'un kızıdır.

1988 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında, aynı bölümde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitenin sinema televizyon bölümünde doktora eğitimine devam etmektedir.



Bir süre grafikerlik ve daha sonra mankenlik yaptı. Tümay Özokur Film Reklam ajansına bağlıdır. Seslendirme de yapmaktadır.

Samanyolu TV'de yayınlanan Kollama dizisinde Sevilay karakterini canlandırmakta olan oyuncu dizinin 85. bölümde dizide ayrılmıştır.

Annesi Suna Selen'in Güner Sümer'le yaptığı evlilikten olan kardeşi Sinan Sümer de oyunculuk yapmaktadır.

Filmografisi


Kollama (Sevilay) - 2009
Karanlıktakiler - 2009
Bahtı Kara - 2008
Dedektif Biraderler - 2008
Adem'in Trenleri (Hamiyet) - 2007
İki Yabancı - 2007
Aşk Eski Bir Yalan - 2007
Doktorlar (Ceylan) - 2006
Eve Giden Yol 1914 (Aliye) - 2006
Balıketi - 2006
Yine de aşığım - 2005
Zümrüt (TV) (Aylin) - 2004
Yağmur Zamanı (TV) - 2004
Neredesin Firuze (Neval Hemşire) - 2003
Zalim - 2002
Azad (TV) - 2002
Şellale (Azgın Anne) - 2001
Aşk Üzerine Söylenmemiş Her şey - 1995
Ay Hikayeleri
Sarı Tebessüm - 1992
Leyleğin Getirdiği - 1992
İbiş'in Rüyası - 1979
Previous
Next Post »