Hande Doğandemir Kimdir? Biyografisi

Hande Doğandemir
Hande Doğandemir, 22 kasım 1985 yılında Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu olan Hande Doğandemir, Akademi 35 Buçuk Sanat Evi'nde Vahide Perçin ve Altan Gördüm'den oyunculuk eğitimi aldı.

2009 yılında Kutsi, Ahmet Kural, Şükran Ovalı, Nihat Alptuğ Altınkaya ve Murat Karasu'nun da oynadığı Kahramanlar adlı dizide Zeynep karakteri ile ilk kez ekran karşısına çıkan Hande Doğandemir, 2010'da Keskin Bıçak'ta Aslı'yı oynadı.

2011-2013 yılları arasında Hatırlar mısınız? adlı programda sunuculuk yaptı.

2013 yılında Güneşi Beklerken adlı dizide Emre Kınay, Kerem Bürsin, Yağmur Tanrısevsin ve İsmail Ege Şaşmaz ile birlikte rol aldı. Dizide canlandırdığı Zeynep karakteri ile 2014 yılında Ege Üniversitesi Medya Ödülleri kapsamında En İyi Kadın Oyuncu ve Ayaklı Gazete Televizyon Ödülleri kapsamında En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncusu ödüllerini kazandı.

2015 yılında Burak Aksak'ın Bana Masal Anlatsana adlı filminde Fatih Artman ile başrolde yer alan Hande Doğandemir, 2016 yılında ise Berk Hakman ve Serkan Çayoğlu ile birlikte Hayatımın Aşkı adlı dizide rol aldı.

16 Mart 2018 tarihinde gösterime girecek Kaybedenler Kulübü Yolda adlı filmde Nejat İşler, Yiğit Özşener, Rıza Kocaoğlu ve Sarp Akkaya ile birlikte rol alıyor.

Filmografisi

2018 Kaybedenler Kulübü Yolda

2016 Herşey Aşktan - Pelin
2016 Hayatımın Aşkı - Gökçe
2016 Muhteşem Yüzyıl Kösem - Turhan Hatice Sultan
2015 Racon - Yağmur
2015 Bana Masal Anlatsana - Ayperi
2013 Güneşi Beklerken - Zeynep
2012 Şubat - Elem
2012 Leyla ile Mecnun - Şans
2012 İbret-i Ailem - İpek
2011 Sen De gitme - Aslı
2010 Keskin Bıçak - Aslı
2009 Kahramanlar - Zeynep
Previous
Next Post »