Hande Kaptan Kimdir? Biyografisi

Hande Kaptan
Hande Kaptan, 1 Ocak 1985 yılında Ankara'da doğdu. TED Ankara Koleji'nde bitiren Hande Kaptan, 2006 yılında Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yılı burslu olarak, Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Ana sanat Dalı Oyunculuk Bölümü'nü kazandı ve 2010 yılında mezun oldu. Ayrıca Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü'nde yüksek lisans da yaptı. 

İngilizce, İspanyolca ve Almanca olmak üzere 3 dil bilen Hande Kaptan, çocukluk yıllarında bu yana dans ile ilgilenmektedir. Türkiye Dans Federasyonu'nun lisanslı Latin Amerikan dansçısıdır. Birçok uluslararası yarışmada dereceleri bulunmaktadır. Ayrıca özel olarak dans eğitimi de vermektedir.

Hande Kaptan, 2012 yılında Hasan Karacadağ'ın El-Cin adlı korku filminde Fulya Zenginer, Serdal Genç ve Oğuzhan Yıldız ile birlikte rol aldı. Filmde canlandırdığı Jale karakteri ile korku filmlerinde başarılı bir oyuncu olduğunu gösterdi.

2012-2013 yılları arasında yayınlanan Mahsun Kırmızıgül'ün yapımcılığını üstlendiği Benim İçin Üzülme adlı dizide Filiz rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 İkisini de Sevdim - Ezra
2016 Şahane Damat - Cennet
2014 Yılanların Öcü - Şerife
2012 Ölümden Kalma - Leyla
2012 El-Cin - Jale
2012-2013 Benim için Üzülme - Filiz
2011 Muhteşem Yüzyıl - Carmina
2011 Kurşun Bilal - Defne
2010 Kollama - Yeşim
2010 Akasya Durağı - Songül
Previous
Next Post »