İsmail Hacıoğlu Kimdir? Biyografisi

İsmail Hacıoğlu Kimdir Biyografi
İsmail Hacıoğlu, 30 Kasım 1985 yılında İstanbul'da doğdu. Müjdat Gezen Sanat Merkezinde tiyatro eğitimi alan İsmail Hacıoğlu, tiyatro oyunlarında oynamaya başladı ve 2001 yılında Çağan Irmak'ın Bana Şans Dile adlı filminde ki Çağlar rolü ile tanındı.

2002 yılında 'un yönettiği, Karşılaşma adlı filmde oynadığı Osman karakteri ile birçok otoriteden ödüller alan İsmail Hacıoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü kazandı. Okul ilk yılında oyunculuk ve okulun bir arada yürümeyeceğini düşünerek okulu bıraktı. Bu kararında Zeliha Berksoy'un sözleri de etkili oldu.

2010 yılında başrolde oynadığı Çakal adlı filmde canlandırdığı Akın karakteri ile Sadri Alışık Ödülleri kapsamında En İyi Erkek Oyuncu ödülünü aldı.

10 Nisant 2010 tarihinde Vildan Atasever ile evlenen İsmail Hacıoğlu, 21 Ocak 2015 tarihinde boşandı.

2013 yılında Fatih Sultan Mehmet dönemini konu alan Osmanlı Tokadı adlı dizide Fatih Sultan Mehmet'i canlandırdı. Dizide ayrıca Vildan Atasever, Mazhar Alanson, Alper Kul, Uğur Çavuşoğlu, Cemal Hünal ve Hasan Kaçan'da rol aldı.

5 Şubat 2016 tarihinde dansçı Duygu Kaya ile evlenen İsmail Hacıoğlu'nun 9 Ağustos 2016'da Yemin adını verdikleri kızı dünyaya geldi.

2017 yılında Fox'ta yayınlanan Kayıt Dışı adlı dizide Erkan Petekkaya, Uğur Polat, Burak Yamantürk, Songül Öden, Nur Sürer, Müge Boz ve Dolunay Soysert ile birlikte rol olan İsmail Hocıoğlu, dizide Nejat Ateş rolünü oynadı.

Filmografisi

2017 Kayıt Dışı - Nejat Ateş
2017 Ayla : The Daughter of War - Astsubay Süleyman
2016 Mahrumlar - Kutlu Mahrum
2015 Lokman İlyas
2015 Zeyrek ile Çeyrek Bir Ramazan Temaşası - Meftun
2015 Kafes - Mehmet Sipahi
2014 Sonsuz Bir Aşk - Volkan
2013 Meryem - Murat
2013 Osmanlı Tokadı - Fatih Sultan Mehmet
2011 Şüphe - Aziz Kutlu
2011 Türkan - Mustafa
2011 Firar - Civan
2011 Sinyora Enrica ile İtalyan Olmak - Ekin
2010 Çakal - Akın
2009 Gökten 3 Elma Düştü - Ali
2009 Başka Semtin Çocukları - Veysel
2009 Sonsuz -Volkan
2009 Vali - Sarp Uçar
2008 Gece Sesleri
2008 Hoşçakal Güzin - Serkan
2007 Kabadayı - Murat
2006 Sınav - Mert
2005 Anlat İstanbul - Fiko
2005-2007 Beyaz Gelincik

2005-2007 Sinekli Bakkal
2003-2005 Bir İstanbul Masalı
2003 Karşılaşma - Osman
2002 Koçum Benim - Ali
2001 Bana Şans Dile - Çağlar
Previous
Next Post »